VÍDEO Cinc clubs del Berguedà preparen una gran quina al pavelló vell de Berga

L'esdeveniment es farà el 22 de desembre gràcies a una iniciativa conjunta dels clubs esportius de futbol, bàsquet i handbol de Berga, la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners del Berguedà

11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:04h

Moltes poblacions de Catalunya acullen quines durant les festes de Nadal. Foto: Andreu Oliveras


La suma de sinergies dels clubs esportius de futbol, bàsquet i handbol de Berga, la secció de vòlei del Club Esquí Berguedà i els Mountain Runners del Berguedà farà realitat una quina a la ciutat el 22 de desembre. L'activitat, de la qual aquest dimarts s'ha fet públic un vídeo, se celebrarà al Pavelló Vell de Berga. La d'enguany serà una primer tast però la voluntat dels clubs és que la quina arribi per quedar-se a la capital del Berguedà. 

La celebració de la quina de Berga coincideix amb el fet que aquest any s'hagi deixat de fer la tradicional quina d'Avià, per bé que els clubs implicats fa mesos que planejaven celebrar aquest tipus d'activitat. La quina és un popular joc nadalenc. Allò que la distingeix del bingo és que la persona que canta els números ho fa amb dites i acudits ja siguin tradicionals o adaptats al temps en què es juga i així, dóna un toc d'humor i converteix el joc en una festa. Segons fonts responsables de l'organització, fins ara s'han sumat més de 150 aportacions d'establiments comercials i entitats de la ciutat de Berga, per tal d'oferir els regals del joc, vals descompte i àpats, entre altres. El gran premi de la nit serà un viatge pagat. 

Els cartrons per participar a l'activitat costen 20 euros i es poden comprar a Mon Molins, Cansaladeria i Xarcuteria Rosell, Mountain Runners, Assegurances Bilbao i al camp municipal d'esports. Durant la quina, es podrà gaudir de la música del tocadiscs TMalé i hi haurà servei de bar. Les portes del pavelló s'obriran a dos quarts de 10 del vespre i el joc començarà a les 10 en punt. Els clubs impulsors compten amb la col·laboració de Ballús i el suport de l'Ajuntament de Berga. A la comarca es fan altres quines en poblacions com Gironella o Bagà. 
 
Arxivat a