Dues entitats del Berguedà rebran un ajut econòmic per accions contra l'estigma en salut mental

"Obertament per la salut mental, dona la cara" ha donat a conèixer els 7 projectes guanyadors de la seva convocatòria, entre els quals s'hi inclouen Grup Horitzó i Fundació Social Berguedà

Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:40h

Membres de Grup Horitzó amb la regidora Mònica Garcia. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


L'entitat "Obertament per la salut mental, dona la cara" ha donat a conèixer els 7 projectes guanyadors de la seva convocatòria d'ajuts econòmics "destinada a impulsar iniciatives de lluita contra l'estigma en salut mental". L'objectiu de la convocatòria és facilitar el desenvolupament de projectes que contribueixin a la millora de les actituds i els comportaments vers les persones amb una problemàtica de salut mental amb la finalitat de lluitar contra l’estigma amb col·lectius específics de l’àmbit laboral, sanitari, juvenil o comunicatiu. Entre les iniciatives que rebran els ajuts n'hi ha dues de berguedanes: Fundació Privada Grup Horitzó i Fundació Social Berguedà. A la convocatòria s'hi havien presentat un total de 30 projectes. 

La Fundació Grup Horitzó ha obtingut un ajut de 5.000 euros per la proposta "Comuniquem per la salut mental". El projecte preveu set trobades entre periodistes, persones amb problemes de salut mental, familiars i professionals de la salut mental. En aquestes trobades, es realitzaran ponències, debats, jocs de rol, dinàmiques, testimonis en primera persona i visites a l'organització per tal de posar en evidència l'estigma que existeix entorn a la salut mental en els mitjans de comunicació. 

D'altra banda, la Fundació Social Berguedà ha presentat la iniciativa "Treballem per la salut mental" amb la qual ha obtingut un ajut de 3.000 euros. El projecte pretén desenvolupar diferents accions adreçades a empresaris de la comarca per tal de trencar els prejudicis que puguin tenir a la hora de contractar persones amb trastorns de la salut mental: trobades informals, formacions, interacció amb persones afectades. A través de relats en primera persona i experiències d’inserció laboral de treballadors i treballadores amb problemàtica de salut mental, es vol reflexionar sobre els estereotips i prejudicis que existeixen a l’àmbit laboral.

La resta d'iniciatives que rebran l'ajut són Activament Granollers, Activament Barcelona, Coordinadora de Terres de Lleida, Associació Alba i Activament Gramenet, en tots els casos per iniciatives que pretenen posar fi a l'estigma de la salut mental en diversos àmbits com el comunicatiu, el laboral o el sanitari. 
Arxivat a