El PDECat sobre la pintada a la seu de Berga: «Nosaltres no som l'enemic»

El president comarcal Jordi Selga insta a l'entitat de l'esquerra independentista que n'ha estat autora a "destinar els esforços als veritables enemics de la repressió"

10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:54h
Pintada al local del PDECat a la ciutat de Berga.
Pintada al local del PDECat a la ciutat de Berga. | La Pólvora/Twitter
Joves de l'esquerra independentista de l'entitat la Pólvora van pintar la matinada de dissabte la seu del PDECat del Berguedà, a la carretera de Sant Fruitós de Berga, amb el missatge "Buch, dimissió" i el símbol d'una estelada. El president del PDECat del Berguedà, Jordi Selga, ha valorat l'acció aquest dilluns a NacióBerguedà. "Crec que s'equivoquen d'enemic, som aliats i estem tots pel mateix, per la República", ha expressat. "A partir d'aquí si ells consideren que les actuacions dels Mossos d'Esquadra no han estat proporcionades, o creuen que el conseller no ha estat a l'alçada, això és una opinió seva que no compartim", ha apuntat.

"L'actuació dels Mossos d'Esquadra pot ser qüestionable o no, però pintar la seu del PDECat al Berguedà no porta enlloc, haurien de destinar els seus esforços als veritables enemics de la repressió, que no som nosaltres", ha assenyalat també Jordi Selga.

Selga ha afirmat que el PDECat del Berguedà defensa que "les agrupacions juvenils són les que han d'apretar fort i sabem que ja ho fan, però pintar la seu d'un partit polític no és la manera, atacar-nos a nosaltres o a qualsevol altra organització política de la comarca que estigui a favor de la República Catalana no és el camí", ha afegit el president del PDECat. 

El partit va expressar dissabte a la nit el seu posicionament amb un tuit dirigit a la Pólvora, entitat que va identificar-se a Twitter com a autora d'aquesta acció. "Bona nit companys! Aquest creiem que no és el camí. Us animem a destinar els esforços als veritables enemics de la repressió", va manifestar el PDECat del Berguedà a xarxes hores després de la pintada. 
 
Condemna de Berga en Comú

Un altre partit que també s'ha expressat respecte a la pintada a la seu del PDECat a la ciutat ha estat Berga en Comú, formació que presentarà llista a les municipals del mes de maig i en la qual s'ha integrat ICV, amb un regidor a l'ajuntament. Berga en Comú ha condemnat la pintada a través d'una nota feta pública aquest cap de setmana. "Des de Berga en Comú lamentem i denunciem l'acció en forma de pintada al vidre de la seu del PDECat del Berguedà. Finalment, volem condemnar i rebutjar qualsevol tipus de reivindicació que atempti conra cap organització democràtica, escollida lliurement a les urnes", han considerat. 
Arxivat a