FOTO Els veïns denuncien l'acumulació de brossa als contenidors de la zona del Menfis

Residents de les cases disseminades de la zona reclamen que es decideixi com més aviat millor la ubicació de l'àrea d'emergència tancada que havia de situar-se en aquest punt

10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:23h
Estat dels contenidors de la zona del Menfis aquest dilluns al matí.
Estat dels contenidors de la zona del Menfis aquest dilluns al matí. | Cedida
Veïns de les cases disseminades més properes a l'antiga discoteca Menfis, residents al veïnat Roca de Codines i a la Serra de Noet de Berga, han denunciat aquest dilluns al matí a NacióBerguedà l'estat dels contenidors que van situar-se a la zona, on inicialment havia de situar-se una àrea d'emergència del porta a porta. Els veïns han fet arribar una sèrie de fotografies a aquest mitjà on pot veure's com els contenidors, que no han estat coberts i als quals pot accedir-hi qualsevol persona, s'han vist envoltats de brossa després del llarg pont de la Puríssima. 

El Consell Comarcal del Berguedà ha tancat l'última setmana la majoria de les 39 illes d'emergència previstes als dotze municipis del porta a porta. A Berga, malgrat que inicialment es preveien quatre àrees d'emergència, de moment se n'han col·locat dues. La illeta de l'Escola Xarxa va descartar-se per problemes tècnics i la que justament havia de situar-se al Menfis va anunciar-se que estava en dubte per la dificultat d'arribar a un acord amb el propietari del terreny.

Els residents d'aquesta zona demanen ara que es decideixi com més aviat millor la ubicació de l'àrea d'emergència del Menfis i més periodicitat en la recollida d'escombraries als actuals contenidors per evitar que persones d'altres punts hi abandonin les deixalles, una situació que temen que empitjori de cara a les festes de Nadal. 
 

Brossa abandonada al voltant dels contenidors de l'antiga discoteca Menfis. Foto: Cedida

Arxivat a