La diòcesi de Solsona dona suport al dejuni i vetlles solidàries amb els presos catalans

Ramon Estany
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:08h
Imatge dels presos polítics a Lledoners.
Imatge dels presos polítics a Lledoners. | Distribuïda per Òmnium
A través d'una carta que ha publicat a la web del bisbat, la diòcesi de Solsona dona suport al dejuni solidari i vetlles solidàries amb els presos catalans en vaga de fam a Lledoners.

El bisbat de Solsona ha reproduït a la seva pàgina la carta dels capellans i religiosos catalans en que es  mostren  "profundament entristits per la situació que ha portat alguns polítics catalans a iniciar una vaga de fam", i per aquest motiu, " cristians d’arreu del país, més enllà dels propis posicionaments polítics respecte al procés independentista, en senyal de solidaritat amb ells i tot demanant una solució justa al conflicte català-espanyol en curs, hem decidit fer dejuni els divendres fins que duri la vaga de fam d’aquests nostres germans". 

"Qui desitgi afegir-se a aquesta iniciativa i fer-ho saber a Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Turull, pot escriure nom i cognoms amb el lloc de  residència a capellans.cat@gmail.com o bé per WhatsApp a 619 951 902. Aquestes dades es mantindran reservades i seran comunicades personalment als presos en vaga de fam.

Juntament amb aquest dejuni –que cadascú fa segons cregui convenient (total, a pa i aigua, o reduint considerablement el menjar o altres coses)-  es proposa també de convocar els divendres de forma transversal i oberta vetllades de reflexió, meditació i pregària, amb el títol genèric d'Espiritualitat i Solidaritat amb els Presos Catalans en Vaga de Fam.