El PSC presentarà llista a Gironella per les municipals després de no concórrer-hi als comicis de 2015

Joan Torra no avança el nom del candidat però assegura que ha de ser una persona que aposti per la renovació i la transversalitat, i explica que també treballen en les candidatures de poblacions com Berga o Puig-reig

10 de desembre del 2018
Actualitzat el 25 de febrer del 2019 a les 12:57h
La portaveu socialista Eva Granados amb el gironellenc Joan Torra i Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí.
La portaveu socialista Eva Granados amb el gironellenc Joan Torra i Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí. | Pilar Màrquez Ambròs
El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) presentarà llista a Gironella en les municipals de 2019, després de no concórrer a la vila als comicis de 2015. Ho ha confirmat a NacióBerguedà, el president del PSC al Berguedà, Joan Torra, en el marc de la visita a la Fira de la Puríssima de la portaveu dels socialistes al Parlament de Catalunya, Eva Granados. "Estem treballant per confeccionar les candidatures de la comarca del 26 de maig, la voluntat és poder-nos presentar a 4 o 5 pobles més que en els anteriors comicis, que vam tenir concórrer en una mica més d'una desena de pobles", ha detallat Torra. Per Joan Torra, actualment, el partit "està molt millor situat" al Berguedà que en les anteriors eleccions locals. "Presentarem llistes més transversals, a més pobles", ha avançat.

Eva Granados s'ha mostrat confiada en aquesta feina que s'està fent des del territori de cara als comicis de l'any vinent. "El PSC està en un bon moment, estem treballant en les llistes de les municipals i hi ha disposició de la ciutadania per formar-ne part", ha explicat Granados. "El canvi de govern del passat mes de juny a la Moncloa suposa també un canvi d'escenari a Catalunya; l'oportunitat que s'obre amb Pedro Sánchez de canviar el cicle polític, també és una oportunitat per la política catalana", ha dit Eva Granados. "Tenim un grup de socialistes mobilitzats a Gironella amb ganes de presentar una candidatura", ha afegit respecte a les perspectives a la vila. 

Joan Torra, exregidor i que va liderar el PSC de Gironella durant cinc convocatòries electorals, ha explicat que no contempla presentar-se de cap de llista a la vila, perquè està convençut que la llista dels socialistes a Gironella l'ha de liderar ara "una persona jove, de mitjana edat, que aporti idees noves, que aposti per una llista transversal, més oberta, que inclogui determinades persones independents". Torra assegura així que visualitza "una certa renovació" per recuperar presència al plenari gironellenc. De moment, el president dels socalistes al Berguedà ha preferit no fer públic cap nom però afirma que ja hi ha hagut contactes amb les persones que podrien encapçalar el projecte i que s'està acabant de definir. 

Una aposta ferma per les poblacions grans de la comarca

El partit dels socialistes admet que treballa en la llista de Berga, capital de comarca, on ara mateix només hi té un regidor, dona per feta la candidatura a Gironella i avança que està immers en el procés per poder també presentar "una bona llista" a Puig-reig, tercera població de la comarca i en la qual el 2015 van presentar-se però no van obtenir representació.

Malgrat que Joan Torra no ha avançat noms de candidats, Gironella i Puig-reig es veuen com poblacions importants en les quals presentar llista. A més, el PSC treballa per mantenir-se als ajuntaments on ara mateix governa: Bagà, Borredà (on l'alcalde Joan Roma ha anunciat que plega després de 7 mandats amb majoria absoluta), Vilada i la Nou de Berguedà. "Hi ha alcaldes que actualment ho són que no continuaran, però la idea és que en aquestes poblacions hi haurà llista segura i hi haurà una bona llista", ha afegit Torra. 

"En aquestes eleccions municipals volem apostar per fer candidatures transversals i competents als pobles més grans de la comarca com Berga, Gironella i Puig-reig, sense oblidar els petits municipis", ha apuntat Joan Torra. 

La visita de Granados a la fira s'ha emmarcat en les visites al territori que fan els membres del grup parlamentari socialista per tenir contacte amb els càrrecs i militants del partit, i per plantejar impulsos de candidatures municipals als diferents pobles. Granados ha participat al tast de l'escudella de blat de moro escairat, dissabte al migdia. Durant la visita al Berguedà, Eva Granados ha demanat "diàleg" al govern català i els ha instat a reconèixer la problemàtica que ha suposat pel país "la unilateralitat". 
Arxivat a