El pont de la Puríssima registra ocupacions del 90% a les comarques de muntanya de la Catalunya Central

El president de l'Associació de turisme rural del Berguedà, Jordi Pellicer, subratlla que aquest pont sempre té "molt bones dades d'ocupació, cosa que es repeteix de cara a les festes de Nadal i el Cap d'Any"

Redacció
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:27h

Imatge de visitants a prop del Pedraforca. Foto: Rafael López-Monné/ElBerguedà.cat


Les comarques de muntanya de la Catalunya Central han registrat ocupacions superiors al 90% aquest pont de la Puríssima. Una xifra que fins i tot s'ha superat a les comarques d'Osona i el Moianès, on molts establiments i hotels han hagut de penjar el cartell de complet gràcies al reclam del Mercat de Vic i la Fira de l'Avet. Així ho ha destacat en declaracions a l'ACN el gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona, Antoni Dinarès, que ha assegurat que "el desembre és el millor mes de l'any" per aquest sector. També ho veu així el president de l'Associació de turisme rural del Berguedà, Jordi Pellicer, que destaca que s'ha rondat el 90% d'ocupació al conjunt de cases rurals.
 
Els hotels de Vic han tingut una ocupació del 100% i "els restaurants i bars" que aquests dies tenen un menú especial pel Mercat Medieval de Vic estaven plens a vessar, així ho destaca Dinarès que assegura que també han omplert els establiments dels municipis del voltant. De fet, segons el gerent de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona, "el desembre és el millor mes de l'any perquè després de la Fira d'Espinelves i del mercat medieval hi ha els sopars d'empresa i el Nadal". "És un més que dona aire, il·lusió i força" al sector, ha afegit tot destacant que ha fet "molt bon temps" aquest pont.
 
També ho veu així el president de l'Associació de turisme rural del Berguedà, Jordi Pellicer, que subratlla que aquest pont sempre té "molt bones dades d'ocupació, cosa que es repeteix de cara a les festes de Nadal i el Cap d'Any". Enguany ha rondat el 90% al conjunt de cases rurals. La majoria d'hostes provenien de Barcelona o la seva àrea metropolitana. "És un client familiar que vol passar els dies previs a Nadal en família, estar en contacte amb la natura anant a buscar el tió, fent activitats relacionades amb el món rural i visitant també les fires i mercats de la comarca", ha detallat Pellicer. El president de l'Associació de turisme rural del Berguedà diu que l'ocupació per la Puríssima "depèn molt de si cau entre setmana o no, ja que si coincideix amb el cap de setmana, les xifres són molt millors".
 
A Montserrat, una de les zones turístiques del Bages i de la Catalunya Central, s'han complert les expectatives i l'ocupació ha estat similar a la d'altres anys, tot i que l'any passat el pont va tenir un dia més. Segons el director d'Hosteleria LARSA-Montserrat, Raimon Olivella, les Cel·les Abat Marcet han rondat el 90% i l'Hotel Abat Cisneros un 70%. Olivella explica que tenen "uns clients molt fidels que repeteixen any rere any". La majoria són catalans i tenen com a tradició passar aquestes dates a Montserrat. Amb tot, també s'hi han allotjat clients de França, Itàlia i els Estats Units.