La PAHC Berguedà es disposa a negociar «de manera seriosa, neta i sense xantatges»

La plataforma denuncia que les propostes que l'Ajuntament de Puig-reig ha tombat, són les que ell mateix va proposar

Redacció
30 de gener del 2015
Actualitzat a les 18:18h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà ha decidit trencar el silenci aquest divendres en un comunicat, on ha denunciat la nul·la voluntat de pacte de l'Ajuntament de Puig-reig, per tal de solucionar la situació de la família Cortés i de Josep Maria Domènech. En aquest escrit, ha criticat que els acords verbals establerts durant la reunió del passat dilluns s'hagin tombat per part del mateix consistori, i que la reunió programada per aquest divendres, finalment s'hagi suspès. 

“S'han tret la mascara. No volien pactar res. Mai han volgut negociar es. Mai han volgut resoldres res”, ha lamentat la PAHC. Per això, prossegueix el comunicat, el consistori va trencar les negociacions “de forma unilateral” el mateix dia que també es va tallar la llum, i sense efectuar cap contraproposta. 

Davant d'això, però, la plataforma ha afirmat que segueix disposada a “sortir d'aquest atzucac” i, per tant, a no tancar cap porta per de seguir negociant: “La PAHC Berguedà està plenament disposada a seure en una taula comarcal d'habitatge per tal de resoldre la problemàtica habitacional a la comarca”. Això sí, però, “de manera seriosa, neta, sense xantatges ni amenaces”, ha afegit. 

En aquests moments, la família de sis membres -tres d'ells menors- i Josep Maria Domènech segueixen ocupant la casa del carrer Cal Cases de Puig-reig, que ja no té aigua ni llum. No obstant això, segons va explicar a NacióBerguedà l'alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, s'ha instat a la família a parlar amb serveis socials i, en aquests moments, se'ls ha ofert tornar al pis que anteriorment ocupaven, a falta d'habitatges d'emergència social al municipi, amb un lloguer que momentàniament assumiria l'Ajuntament. L'alcalde va manifestar que, a partir d'aquest moment, el consistori rebutjava negociar amb la PAHC, ja que no hi havia “un interlocutor vàlid”, i va indicar que tot es tramitaria a través de serveis socials i amb la moderació del Consell Comarcal. 
 

Membres de la PAHC Berguedà ocupen un habitatge a Puig-reig Foto: Aida Morales

Arxivat a