Berga omple el calendari cultural fins al maig amb 12 concerts i obres de teatre

Hairspray obrirà el cicle el 8 de febrer i la Farsa el tancarà el 17 de maig

Redacció
30 de gener del 2015
Actualitzat el 01 de febrer a les 18:24h
La regidora de Cultura , Queralt Calderer, i el coreògraf del musical Hairsprey Pablo Testa Grosbaum
La regidora de Cultura , Queralt Calderer, i el coreògraf del musical Hairsprey Pablo Testa Grosbaum | Aida Morales

La regidora de Cultura, Queralt Calderer, i el coreògraf del musical Hairsprey Pablo Testa Grosbaum Foto: Aida Morales


Des de principis de febrer fins a mitjans de maig, el calendari cultural de Berga estarà replet de nombroses opcions per a tots els gustos i edats. Aquest ha estat l'objectiu de l'Ajuntament de la ciutat, que aquest divendres ha presentat la nova programació que acollirà el Teatre Municipal de Berga. Durant aquests mesos, l'oferta serà variada, i per un preu d'entre cinc euros i vint, es podrà gaudir d'un extens repertori d'obres de teatre, musicals i concerts. 

El cicle començarà el proper diumenge 8 de febrer, amb el musical de Manresa Teatre Musical, Hairspray, una obra ambientada en la ciutat nord-americana Baltimore durant els anys seixanta. Es tracta d'una comèdia crítica amb la discriminació de les dones amb sobrepès, i que també es mofa de la discriminació racial als Estats Units. El seu coreògraf, Pablo Testa Grosbaum, ha destacat el “privilegi” de poder finalitzar-la a Berga, en un teatre “molt bonic que permetrà que l'espectacle llueixi molt”. Durant aquest el mateix dia de l'obra, a més, els responsables del musical oferiran una activitat pedagògica, on es mostrarà com es treballa als musicals, què son i què fan els actors abans de la funció. 

La propera actuació serà el 21 de febrer, quan es representarà el musical Amagat, de Bah! Teatre. En aquest, un jove inventor descobrirà la immortalitat abans de desaparèixer. En aquest punt, començarà un joc d'equilibris per saber què ha passat i com preservar la llibertat i la salut del seu germà. Aquest serà el darrer musical del cicle, que donarà pas l'1 de març a la tragicomèdia de Quim Masferrer, El Temps. Al protagonista li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida, un temps amb el qual haurà de decidir què fer, trencar esquemes i prendre decisions.

 
A partir d'aquí, dos concerts el 7 de març i el 15, organitzats per l'Escola Vedruna de Berga, l'Escola Municipal de Música de Berga i la de Vilafranca del Penedès, respectivament, i l'òpera El Petit Escuraxemeneies de Benjamin Britten, el 22 de març.

Els teatre continuarà diumenge 29 de març amb la comèdia Cremats d'Entresòl Produccions, que parlarà d'infidelitats, crims i venjances; el 26 d'abril amb Locus Amoenus, l'obra de la companyia Atresbandes que ha estat seleccionada com una de les finalistes del  Premi BBVA, i Navegants de l'Agrupació Teatral la Farsa, que tancarà el cicle el 17 de maig. 

Pel que fa als concerts, proseguiran el 3 d'abril amb el de Setmana Santa Stabat Mater de Joseph Haydn; el recital simfònic de l'EMMB, que comptarà amb els convidats Alba Roca i Oleguer Ayamí i, finalment, el 10 de març també es tancarà el torn musical amb el concert In Crescendo del grup guanyador del concurs de TV3 Oh happy day!

Per a la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Queralt Calderer, és important mantenir l'oferta cultural variada en uns moments “en els quals al món de la culura li està éssent difícil tirar endavant”. En aquest sentit, ha considerat remarcable la gran quantitat d'actuacions i representacions, i ha animat tothom a anar-hi.
Arxivat a