Joan Torres és l'únic candidat a les primàries dels comuns per a l'alcaldia de Berga

Els associats del partit a la ciutat hauran de decidir si ratifiquen o no la candidatura en una votació el pròxim 21 de desembre

07 de desembre del 2018
Actualitzat el 19 de març del 2019 a la 13:55h
El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres
El regidor d'ICV a l'Ajuntament de Berga, Joan Torres | Aida Morales
El regidor d'Iniciativa per Catalunya (ICV) al ple de Berga, Joan Torres, és l'únic candidat a les primàries de Catalunya En Comú per a les pròximes eleccions municipals. Els comuns han posat en marxa el procés per escollir cap de llista i els associats del partit a la ciutat hauran de decidir si ratifiquen o no la candidatura de Joan Torres en una votació que es portarà a terme el pròxim 21 de desembre a l'Hotel Berga Park, segons ha confirmat el mateix Torres a NacióBerguedà.

Joan Torres ha estat l'única persona que ha presentat candidatura per ser cap de llista durant el termini que havia establert el partit, del 26 de novembre al 3 de desembre. Qualsevol persona amb dret a concòrrer a llistes electorals podia optar-hi enviant un correu electrònic, tal com es va comunicar als associats, i d'acord amb el reglament intern de Catalunya en Comú per a les eleccions aprovat en l'assemblea nacional del passat abril.

Un cop que hi ha una candidatura i el termini per presentar-ne més ha finalitzat, Berga en Comú va obrir també un procés d'al·legacions, finalitzat ahir. Seguidament, aquest divendres el partit inicia també uns dies de campanya, promoció i debat de la candidatura, un procediment que es portarà a terme fins el proper 20 de desembre, un dia abans de la votació. Podran votar-hi tots els associats de Catalunya En Comú a Berga, una vintena de persones. 

Joan Torres, lligat al món de la salut i sindical, va ser el candidat d'ICV a l'alcaldia l'any 2015 i, des de llavors, ha estat l'únic regidor de la formació al plenari. Abans de presentar-se a l'alcaldia, havia estat durant vuit anys president del comitè d'empresa de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. Durant el mandat, ha incidit en qüestions relatives als serveis socials o l'hospital. De la mateixa manera, els últims mesos, Torres ha demanat resoldre la manca d'un TAC al centre hospitalari. El 21D va ocupar una posició simbòlica a la llista dels comuns, encapçalada per Xavier Domènech, Elisenda Alamany i Jéssica Albiach. 

Catalunya En Comú va constituir el passat mes de juliol a Berga el primer grup local a la comarca. 
Arxivat a