Èxit rotund de participació a la sisena Fira del Joc i de Nadal de Berga

Més activitats i més jocs han acompanyat una mostra que, segons l'organització, ha superat l'afluència de públic de l'edició anterior

06 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:24h
Fira del Joc i de Nadal de Berga.
Fira del Joc i de Nadal de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Èxit absolut de participació en la sisena edició de la Fira del Joc i de Nadal de Berga. Les rialles, la xerinola i la diversió han estat aquest dijous ingredients constants al Passeig de la Indústria. El 6 de desembre és ja una jornada marcada al calendari dels amants del joc del Berguedà i també de fora dels límits de la comarca. Un dels impulsors del certamen, Òscar Garcia, de la Cia de Jocs l'Anònima que organitza la fira de la mà del consistori, ha valorat molt positivament l'afluència d'assistents a un esdeveniment que ha arribat totalment consolidat al seu sisè aniversari. "L'èxit de convocatòria ha estat brutal, ens ha visitat molta gent, més gent que l'any passat, però no hi ha sensació de col·lapse perquè aquest 2018 hem doblat les activitats al carrer i hi ha tres envelats en lloc de dos", ha resumit Garcia en declaracions a NacióBerguedà

El Passeig de la Indústria s'ha convertit per un dia en un espai ple de jocs i propostes per a nens i nenes. El recinte firal ha estat ple a vessar durant bona part del dia, i a mitja tarda hi ha hagut fins i tot algunes cues per participar en diversos dels jocs. "Les activitats han funcionat totes, també els jocs de taula; estem molt feliços, han vingut persones de Berga i de la comarca, però també de fora", ha explicat Òscar Garcia. Garcia ha destacat que alguns dels visitants que han vingut d'altres punts de Catalunya, com de l'àrea metropolitana de Barcelona, coneixien que es feia aquesta fira i s'hi han acostat expressament. L'organització atribueix l'èxit al fet que es tracti d'una mostra consolidada, però també a com ha caigut el pont de la Puríssima d'enguany. "Que la fira es consolida és el gran argument, i també hi ha ajudat el fet que el pont comenci en dijous, perquè encara queda molta més setmana, i hi ha berguedans que encara no han marxat de cap de setmana que s'han acostat al passeig", ha reflexionat Òscar Garcia.

L'edició d'enguany amb més activitats i més jocs ha animat a moltes persones a gaudir de ple de la fira. "Se'ns acaben les hores per jugar, ens agrada molt l'ambient que es respira", ha afegit el responsable de la Cia de Jocs l'Anònima. L'aposta de l'organització és, des dels inicis, per assegurar que cada activitat tingui el seu monitor. "És una qüestió innegociable, això i la simpatia dels monitors i monitores fa que tot rutlli de meravella", ha exposat Garcia. En total, la fira compta amb 33 monitors. 
 

Parades a la Fira del Joc i de Nadal de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Un dels objectius de l'organització és promoure el joc entre grans i petits. Entre les paraules s'han pogut veure, des de primera hora, famílies senceres; i pares i mares amb nens i nenes, gaudint de la nombrosa oferta de jocs de taula o construint grans torres amb peces de fusta. Els visitants han pogut retrobar-se amb jocs clàssics i també amb novetats. Amb l'expectativa de rebre entre 2.000 i 3.000 participants, la fira ha ampliat enguany l'espai de propostes de jocs al carrer. La mostra ha omplert tres envelats i també la carretera del passeig de la Indústria, tallada al trànsit des de la plaça Viladomat i fins al carrer Lluís Millet, per tal que aquest fos una zona més de jocs amb rutlles, bitlles, Spiribol o bèlit, entre altres. 

A les carpes, els visitants han pogut conèixer botiguers del sector i participar d'activitats com el futbol de botons, els jocs tradicionals, els jocs gegants, de construcció o l'Scrabble.

Mercat de Nadal

Entre partida i partida, pares i canalla també han pogut gaudir d'un envelat per al Nadal amb una desena d'artesans i entitats berguedanes amb productes vinculats a la festivitat nadalenca. En aquest espai, entre altres, s'hi han situat els productes típics de Nadal i escoles que venien loteria per aquestes festes. 

FOTOS La Fira del Joc i de Nadal de Berga, en imatges
Arxivat a