El Berguedà organitza una caminada solidària per la salut mental

Tots els beneficis de l'activitat es destinaran a Grup Horitzó del Berguedà i a la Fundació Prevent

05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:55h
Helena Basart de Salut i Empresa amb el president comarcal Josep Lara, el conseller Abel García i el president de Grup Horitzó, Jordi Garcia Petit.
Helena Basart de Salut i Empresa amb el president comarcal Josep Lara, el conseller Abel García i el president de Grup Horitzó, Jordi Garcia Petit. | Pilar Màrquez Ambròs
El Berguedà caminarà per la salut mental el dissabte 15 de desembre. Ho farà amb la caminada solidària Pas a Pas que enllaçarà Guardiola de Berguedà i Bagà i que espera aplegar uns 200 participants. Es tracta d'una col·laboració público-privada entre l'ens comarcal, els ajuntaments de Bagà i Guardiola de Berguedà i Salut i Empresa, companyia especialitzada en prevenció de riscos laborals amb especial focus en la salut mental. El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha explicat que l'activitat, més enllà de promoure l'exercici físic i aprofitar l'entorn natural, es proposa potenciar les entitats que treballen per a la integració laboral de persones que pateixen trastorns mentals. Tots els beneficis de l'activitat es destinaran a Grup Horitzó del Berguedà i a la Fundació Prevent. 

La caminada recorrerà la Via Nicolau de Guardiola fins a Bagà, on es podrà esmorzar, i es retornarà fins a Guardiola on tots els participants rebran un obsequi. El preu de la caminada és de 5 euros i les inscripcions podran fer-se el mateix dia o, anticipadament, al web de Salut i Empresa
 
La caminada solidària Pas a pas s'acompanya del lema "Avancem per la salut mental", i tindrà el seu punt de sortida a la plaça de l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà de 10 a 11 del matí. L'activitat s'ha presentat aquest dimecres a la seu del Consell Comarcal del Berguedà, amb la presència del president comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara, el conseller comarcal de Comunicació, Abel García, la responsable de Salut i Empresa, Helena Basart, i el president del Grup Horitzó del Berguedà, Jordi Garcia Petit. 

Lara ha expressat que "aquesta caminada se suma a la línia de treball del Consell" i ha afirmat que li feia "especial il·lusió" poder-hi contribuir. "Al costat de les entitats i serveis de salut mental del Berguedà, lluitem per aconseguir que les persones que pateixen o hagin patit algun trastorn de salut mental no siguin discriminades”, ha destacat Lara. L'activitat, queda emmarcada en el pla d'acció Stop estigma Salut Mental Berguedà, que té com a objectiu, entre altres, que es pugui parlar de salut mental sense tabús ni prejudicis.

En aquest sentit, Abel Garcia, ha valorat també positivament aquesta col.laboració i ha conclòs que "com més parlem de salut mental, més fàcil ens serà buscar ajuda quan ens trobem malament i necessitem suport". L'organització de la caminada la conformen Salut i Empresa, el Consell Comarcal del Berguedà, els ajuntaments de Guardiola de Berguedà i Bagà, però també l'Agència de Desenvolupament del Berguedà  i el Consell Esportiu del Berguedà, a més de comptar amb la col·laboració d'ASFAM, Rumb Pirineus, la Iogateca, Lallevopuesta i xpassarlestona. 
Arxivat a