Albert Xoy repeteix com a candidat d'ERC a Gironella

Segons el jove republicà, faran "polítiques republicanes" destinades a corregir la desigualtat, augmentar la sostenibilitat, la participació ciutadana, la transparència i per donar suport a l'emprenedoria

05 de desembre del 2018
Actualitzat el 25 de febrer del 2019 a les 12:58h
Acte de presentació d'Albert Xoy com a alcaldable de Gironella.
Acte de presentació d'Albert Xoy com a alcaldable de Gironella. | ERC Berguedà
Albert Xoy serà de nou candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de cara a les properes eleccions municipals del mes de maig. El partit republicà ho va fer públic dissabte amb un acte a la plaça de l'Estació de Gironella on van acompanyar-lo el diputat al Parlament Gerard Gómez del Moral i la diputada al Congrés Carolina Telechea. El jove gironellenc de 30 anys, que aquest mandat ha estat portaveu d'Esquerra a l'oposició de Gironella, ha assegurat a NacióBerguedà que repeteix amb la voluntat de treballar per un poble "amb polítiques més sostenibles" i per a tots. "Malgrat que jo sigui la cara visible, m'acompanyen els companys d'ERC de Gironella, els pròxims mesos treballarem en un equip que aspira a aconseguir el canvi després de 10 anys de govern de CiU i el PDECat", ha expressat Xoy. 

Un dels objectius d'Albert Xoy, que afirma que disputaran l'alcaldia a l'actual equip de govern, que encapçala David Font, és aplicar "polítiques més transparents" i "treballar per un canvi" del qual els gironellencs siguin "partícips" de les decisions que es prenguin al consistori local. 

Albert Xoy, que no ha avançat noms de la llista que l'acompanyarà perquè ha assegurat que és una qüestió en la qual treballaran els pròxims mesos, ha explicat que tenen la intenció d'organitzar assemblees obertes a la vila per compartir els passos que donin amb la ciutadania. Per Xoy, els comicis també són importants perquè dels nous ajuntaments, i en concret de Gironella, ha de néixer "la República Catalana". Segons el jove republicà, faran "polítiques republicanes" destinades a corregir la desigualtat, augmentar la sostenibilitat, la participació ciutadana, la transparència a l'Ajuntament i per donar suport a l'emprenedoria. "Ara fa poc que ha tancat una peixateria a Gironella, volem donar suport a persones emprenedores que segur que se'n podrien sortir", ha afirmat Albert Xoy. 

Xoy ha considerat "excessiu" que Gironella, amb 4.000-5.000 habitants, celebri un ple ordinari cada mes. "Alguns acaben sent plens de 10 minuts i això suposa també una despesa que es podria invertir a fer polítiques socials", ha afirmat Albert Xoy, que ha assegurat que, malgrat l'equip de govern, tingui actualment majoria absoluta, estan convençuts que poden convèncer els gironellencs "d'apostar pel canvi".