El Gran Recapte d'Aliments recull més de 21.800 quilos de menjar solidari al Berguedà

Les grans entitats responsables del recapte a la ciutat de Berga han aconseguit sumar 16 tones de menjar i gairebé 180 voluntaris

04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:02h
Voluntaris del Gran Recapte a Berga.
Voluntaris del Gran Recapte a Berga. | Mans Acció Solidària
El Gran Recapte que s'ha celebrat el passat cap de setmana a Catalunya ha deixat dades molt positives de solidaritat. A Berga, segons han explicat els organitzadors a NacióBerguedà, s'han recollit més de 15.840 quilograms de menjar, una quantitat similar a la d'anys anteriors. Tot i que el major gruix de donacions s'ha concentrat a la capital de comarca, a la resta de pobles del Berguedà també s'ha recaptat una bona xifra: 6.020 quilos entre Bagà, Guardiola de Berguedà, Avià, Gironella i Puig-reig. En total, més de 21.800 quilograms d'aliments solidaris al Berguedà. 

Responsables de les dues grans entitats que han fet la recaptació a Berga, Càritas i Mans per l'Acció Solidària, han assegurat estar "molt contents" per l'activitat, tant per la quantitat significativa de menjar que s'ha aplegat com pel "comportament" i una àmplia resposta positiva de la població. La directora de Càritas Berga, Glòria Simon, ha destacat a aquest mitjà que els han ajudat a fer-ho possible un total de 156 voluntaris i voluntàries. Hi han participat persones a títol individual, alumnes de centres de secundària de la ciutat, membres de voluntaris de La Caixa i dels grups d'esplai Punt i Seguit i Colònies Borredà. 

El delegat de Mans per l'Acció Solidària, Josep Amador, ha manifestat, per la seva banda, estar satisfet amb la col·laboració de tothom. En aquest cas, l'entitat ha sumat una vintena de voluntaris. A partir d'ara, els responsables del Gran Recapte han assenyalat que la feina és tornar a preparar la infraestructura i la mobilització de cara a l'any que ve. L'objectiu de llavors, segons han dit, serà el d'aconseguir més voluntaris de la comarca. 
 
Des de l'organització afirmen que el fet que en aquesta edició s'hagi introduït la novetat de fer les donacions en línia, previsiblement, permetrà augmentar la xifra d’aquesta edició i intentar aproximar-se a les quantitats registrades l’any passat. Aquest sistema permet que els ciutadans puguin fer una compra de productes bàsics d’entre 5 i 25 euros, i amb què aquells ciutadans que no puguin fer l’aportació física a les superfícies comercials ho puguin fer des de casa seva en qualsevol moment. L’opció d’aportació en línia està disponible fins al 15 de desembre, també en els webs de diferents establiments comercials com Bon Preu
 
També s’ha habilitat un número de compte corrent per aquelles persones que vulguin fer una aportació econòmica al Gran Recapte directament a través de transferència bancària. En aquest cas, el termini per fer-la finalitza el 21 de desembre i el número de compte és el: ES51 2100 8102 3223 00079620. Així, la recollida del Gran Recapte d’Aliments es veurà incrementada gràcies a aquestes noves opcions de col·laboració.
Arxivat a