Avià encendrà els llums de Nadal, tot i que fa un any va mantenir-los apagats pels presos polítics

El sentiment de solidaritat i protesta envers la situació dels polítics empresonats continua al municipi, però hi haurà il·luminació nadalenca per tal de dinamitzar les festes

04 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:19h

Llums de Nadal. Foto: Arxiu


Avià preveu encendre els llums de Nadal un any després de mantenir la lluminària nadalenca apagada per la situació dels presos polítics. L'equip de govern (Som Avià i ERC) van decidir l'any 2017 penjar els llums de Nadal al carrer, però no encendre'ls fins a l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i la resta de membres del govern català empresonats. La decisió va prendre's a partir també d'una consulta amb 31 participants, en la qual un 56% dels qui hi van prendre part va demanar penjar els llums i deixar-los apagats, el 29% va reclamar encendre els llums i un 15% optava per penjar llaços grocs dels fanals del poble. Enguany, el sentiment de solidaritat i protesta envers la situació dels presos polítics continua al municipi, que llueix de fa mesos una gran pancarta per al seu alliberament a l'edifici consistorial, però hi haurà il·luminació nadalenca per tal d'ambientar les festes. 

L'alcaldessa Patronici Canal ha confirmat a NacióBerguedà que l'encesa de llums, que en aquests moments es treballa per col·locar, es farà a partir del pròxim dissabte 15 de desembre, amb l'objectiu de donar vida i dinamitzar el poble de millor manera per Nadal.

D'entre els actes nadalencs d'aquest desembre a Avià hi destaca el 46è Concurs de Pessebres. La presentació de les obres que hi vulguin participar s'haurà de fer dissabte 15 de desembre de 4 a 5 de la tarda a la Sala d'Exposicions de l'Ateneu, o bé del 10 al 14 de desembre en horari d'atenció al públic a l'Ajuntament d'Avià. Els pessebres hi romandran exposats del 25 de desembre al 6 de gener, i es podran visitar tots els dies festius de 5 a 8 del vespre. El lliurament de premis es farà dissabte 12 de gener a les 6 de la tarda a la Sala d'Exposicions de l'Ateneu.