Un concert d'homenatge recordarà la gironellenca Sílvia Prat quan fa dos anys de la seva mort

La nova activitat del moviment Betirako serà a la Font del Balç el pròxim 15 de desembre

04 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:03h
Grup d'amics i familiars que participaran al concert d'homenatge a Sílvia Prat.
Grup d'amics i familiars que participaran al concert d'homenatge a Sílvia Prat. | Cedida
La música homenatjarà de nou la gironellenca Sílvia Prat Bernades, que va morir l'any 2016 en un accident en bicicleta amb un tramvia a la ciutat germànica de Colònia. El record a la jove fa que els seus amics tornin a reunir-se amb un concert a la Font del Balç de Gironella, el proper 15 de desembre, a dos quarts de 12 de la nit. 

Betirako. Per sempre més. Aquesta expressió era, per a Prat, bandera i emblema. Un sentit o una manera de fer i ser. L'any passat, un any després de la pèrdua de la jove, amics i familiars van voler recordar-la editant un disc amb tres cançons, on expressaven aspectes del seu dia a dia amb ella, i hi abocaven records i l'homenatge a una filosofia de vida. "El proper 15 de desembre el moviment Betirako realitzarà un concert d'homenatge durant el qual s'interpretaran els temes inclosos en el disc", ha explicat Marc Piera a NacióBerguedà, un dels impulsors del disc i persona propera a Prat. 



Un grup de músics i amics interpretaran les tres cançons del disc: "Lliure com un ocell", de la qual va fer-se un vídeoclip amb imatges dels amics més propers de Sílvia Prat Bernades i paisatges del Berguedà, "Part de tu" i "Tal com eres". El concert a la Font del Balç es complementarà amb versions de grans èxits musicals d'artistes  tan coneguts com Bruno Mars, Queen, Michael Jackson, Lady Gaga, Ken Zazpi, entre altres. 
 
El disc, que duia també per nom "Lliure com un ocell", va ser un projecte que van iniciar amics propers a Prat i que es va finançar gràcies a les aportacions econòmiques de coneguts de la jove. Va compondre's i musicar-se per Piera, Esther Díaz, Óscar Pardo, Gerard Marín, Francesc Bertran i Jordi Pujols, amb la col·laboració de la cantant de Giovinetto Anna Ferrer, així com el suport econòmic de més de 30 amics de Prat. 
 
Sílvia Prat va morir a Colònia el 21 de setembre als 27 anys de l'any 2016. Era periodista i publicista, i feia uns anys que residia a Alemanya, tot i que tenia un fort vincle amb Gironella, i es considerava amant de la Patum i el Berguedà. Va estudiar a l'institut Pere Fontdevila de Gironella, i més tard a la Universitat de Barcelona. Durant la seva vida, va deixar amics i va teixir vincles allà on va residir, un fet que va provocar que la seva mort fos sentida i viscuda intensament per centenars de persones.
 

Grup d'amics i familiars de Sílvia Prat. Foto: Cedida