Municipis

Gironella licita la reforma de l’enllumenat i l’ampliació de les voreres de Cal Ramons

El cost total de les obres és de 232.629,28 euros

per Redacció, Gironella | 3 de desembre de 2018 a les 20:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nou enllumenat LED a Gironella; l'acció a Cal Ramons forma part de la segona fase de la reforma de les lluminàries. Foto: Ajuntament de Gironella


L’Ajuntament de Gironella ha licitat, dins el seu pla anual d’actuacions de la via pública, una acció important per millorar l’accessibilitat dels vianants a la zona de la urbanització de Cal Ramons. 
 
Les obres de condicionament consisteixen en crear noves voreres de 1,50 metres d’amplada en els punts on no existeixen, i ampliar les voreres existents a 1,50 metres. La superfície total d’ampliació i noves voreres és de 609 metres quadrats. Aquesta acció ja s’identificava en el pla de mobilitat de Gironella aprovat durant l’any 2017 i que vol garantir a futur que totes les voreres del municipi siguin accessibles. 
 
La reforma de l’enllumenat permetrà canviar 2 quadres elèctrics, el de l’enllumenat i el de les bombes d’aigua. A més, es renovaran 65 lluminàries amb els seus pals, i passaran a ser amb tecnologia LED. Aquesta reforma continua la primera que ja s’ha finalitzat i que ha suposat la millora en 4 barris i zones del municipi.
 
La regidora d’Urbanisme i Obres, Sílvia Corbera, explica que el condicionament de les voreres dona resposta a les demandes dels veïns, i permetrà millorar l’accessibilitat a una de les zones del municipi amb més problemes. L’alcalde del municipi, David Font, afegeix que la mobilitat i la sostenibilitat són eixos prioritaris del govern municipal on “s’hi han invertit recursos durant aquest 3 anys i mig i s’hi seguiran destinant més recursos perquè són accions que milloraran el dia a dia del municipi”. 
 
El cost total de les obres és de 232.629,28 euros, i inclou el condicionament de les voreres i els treballs de l’enllumenat, assumit amb recursos municipals.
 
Aquestes obres formen part de la segona fase del projecte de renovació de l'enllumenat del municipi. Enguany, el consistori ha canviat un total de 370 lluminàries a la zona de Cap del pla, la Carretera de Casserres, Cal Blau, Font dels Tòrracs i part de l'eixample. 

 

Participació