Clàudia Sabata, esportista amb més projecció femenina de Catalunya

La corredora berguedana serà premiada a la 22a Festa de l'Esport Català

Redacció
03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 20:23h
Clàudia Sabata, en una imatge d'arxiu
Clàudia Sabata, en una imatge d'arxiu | Clàudia Sabata
Aquest dilluns al migdia el jurat de la 22a Festa de l'Esport Català organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el diari Sport ha anunciat els guanyadors d'aquest 2018. Els clubs i esportistes premiats rebran el seu guardó en un acte públic el 15 de gener de 2019 a Barcelona. Entre els protagonistes hi ha una jove talent dels esports de muntanya: Clàudia Sabata.

La berguedana rebrà el premi a l'esportista amb millor projecció femenina de l'any després de proclamar-se campiona del món sub23 de curses de muntanya (skyrace) i subcampiona del món sub23 de curses verticals aquest 2018. En la gran cita de la temporada Sabata va aconseguir revalidar el títol que havia guanyat per primera vegada el 2017 i va confirmar el seu talent per les proves de muntanya que pocs dies abans l'havien portat a debutar amb un Top 10 a la copa del món absoluta a la Dolomyths Run Skyrace.

Després del seu magnífic 2017, aquest any ha ratificat el seu alt nivell amb dos podis al World Ski Mountaineering Master de la Xina, la victòria al campionat d'Espanya absolut per equips d'esquí de muntanya fent parella amb Mireia Miró i el triomf a l'estatal sub23, el tercer lloc al Campionat de Catalunya d'esquí de muntanya, el segon lloc a l'Olla de Núria, el subcampionat a la Nit Pirineu o un podi al quilòmetre vertical d'Arredondo, per citar alguns dels resultats més destacats dels darrers mesos.

Sabata, de 22 anys i membre de l'AE Mountain Runners del Berguedà, ja s'ha endut el premi a la millor esportista berguedana de les dues darreres temporades. El 15 de gener recollirà un guardó que l'any passat es va endur l'atleta Maria Vicente i que en edicions anteriors han guanyat esportistes com la tennista Paula Badosa, la nedadora Àfrica Zamorano, la palista Núria Fontané o la jugadora de waterpolo Anni Espar.