El Consell del Berguedà inicia el tancament de les illes d'emergència del porta a porta

La decisió tècnica de tancar aquestes àrees abans del pont de la Puríssima, després d'un període d'adaptació, s'ha pres per evitar abocaments indiscriminats de deixalles de cara a Nadal

03 de desembre del 2018
Actualitzat a les 19:34h
Francesc Xavier Francàs davant d'una de les illetes d'emergències que han quedat tancades, a Berga.
Francesc Xavier Francàs davant d'una de les illetes d'emergències que han quedat tancades, a Berga. | Consell Comarcal del Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha iniciat el procés per tancar les 39 illes d'emergència que se situen als dotze municipis que han començat al porta a porta. A partir d'ara, doncs, per accedir-hi caldrà clau d'accés. Els municipis del porta a porta són Avià, Bagà, Berga, Cercs, Casserres, Gironella, Puig-reig, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Olvan i Vilada. El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, va explicar en l'últim plenari de l'ens comarcal que aquest dilluns es procediria a tancar les àrees d'emergències, pensades perquè els veïns hi portin la brossa en cas d'emergència o perquè hi aboquin les escombraries aquells que resideixen en nuclis disseminats. 

La decisió tècnica de tancar les àrees d'emergència abans del pont de la Puríssima, després d'un període d'adaptació, es va prendre per evitar abocaments indiscriminats de deixalles en aquestes zones de cara a les festes de Nadal, ja que encara s'han detectat persones que no segueixen les pautes del nou sistema de recollida de deixalles. Per a la majoria dels ciutadans, a partir d'ara les àrees seran d'accés restringit i limitat a deu cops l'any i s'obriran amb la clau que es va repartir als usuaris al seu dia. 
 
A Berga, malgrat que inicialment es preveien quatre àrees d'emergència, de moment se n'han col·locat dues. L'illeta de l'Escola Xarxa va descartar-se per problemes tècnics i la que havia de situar-se al Menfis va anunciar-se que estava en dubte per la dificultat d'arribar a un acord amb el propietari del terreny. 
 

Illeta d'emergència a la zona de la comissaria dels Mossos, a Berga. Foto: Consell Comarcal del Berguedà