El Consell Comarcal aprova el projecte de 463.000 euros de la Ruta Verda

Sergi Roca afirma que l'itinerari estarà en funcionament abans d'acabar l'any

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat a les 22:10h
L'embassament de la Baells.
L'embassament de la Baells. | ACA.

Ple del Consell Comarcal del Berguedà Foto: Aida Morales


El Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat aquest dimecres en Ple ordinari el projecte de la Ruta Verda del Llobregat, un recorregut turístic que vertebra la comarca i ressegueix el curs del riu, aprofitant els recursos naturals i patrimonials de la zona. Així doncs, el projecte tira endavant i ja ha començat el procés de licitació de les obres, que han d'haver començat abans del mes de juny. 

Ho ha explicat a NacióBerguedà el president de l'ens comarcal, Sergi Roca, que ha manifestat que els tempos de les obres venen determinats per Turisme de la Generalitat de Catalunya i pel programa Leader de desenvolupament rural. De fet, a través d'aquestes ajudes, s'aconseguirà pagar més de 312.000 euros, i el projecte es complementarà amb una subvenció de més de 150.000 euros provinent de la Diputació de Barcelona. Pel president del Consell Comarcal, desencallar aquest projecte és una “fita històrica” perseguida des de fa molts anys, i que ajudarà a la reactivació turística i econòmica de la comarca. 

La Ruta Verda del Llobregat és el replantejament de dos projectes anteriors que no es van poder tirar endavant pel seu elevat cost: el tramvia de sang i la ruta del carrilet del Llobregat. Amb la nova proposta, el traçat ressegueix molt més de a prop el curs del riu, passa pel pantà de la Baells, Sant Jordi de Cercs i arriba fins a Berga. Des d'allà, es connecta amb l'antic camí que va de Pedret a Cal Rosal i permet enllaçar amb la ruta de les Colònies. 

Segons Roca, tant la Generalitat com Leader han valorat “molt positivament” el projecte, fins al punt d'estar entre els millors puntuats de Catalunya. En clau berguedana, a més, ha considerat que és una fita “molt important que relliga amb d'altres projectes turístics” com el Parc de Pesca, les possibilitats de l'embassament de la Baells, tota la xarxa de museus industrials, i “ajuda la destinació turística familiar que ha liderat Berga”.