Til Stegmann presenta «Servir Catalunya des d’Alemanya» a Berga

L'acte serà aquest dissabte a les 8 del vespre al Pavelló de Suècia

Redacció
30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:45h

El filòleg alemany Til Stegmann acompanyat de Quirze Grifell en una visita anterior a Berga. Foto: Pere Gendrau


Til Stegmann presenta a Berga aquest dissabte el seu darrer llibre, amb el títol "Servir Catalunya des d'Alemanya". La presentació de l'obra serà aquest dissabte a les 8 del vespre al Pavelló de Suècia de la capital berguedana. En l'acte, el filòleg i autor Quirze Grifell farà una introducció i la cloenda anirà a càrrec del president del Casal d'Europa i membre d'Òmnium Cultural del Berguedà, Jaume Farguell. L'activitat està organitzada per Òmnium Berguedà, Pagès Editors i l'ANC Berga. 

Stegmann (Barcelona, 1941), catedràtic de filologia romànica de la Universitat de Frankfurt i fundador de la Biblioteca Catalana d'aquesta universitat, és un catalanòfil convençut des que el 1969 va retornar a la ciutat on va néixer i viure fins als 10 anys per descobrir el que havia ignorat durant la infantesa, que a Catalunya es parla català, ja que el fill del director del Col·legi Alemany de Barcelona va créixer en un ambient on només es parlava castellà i alemany. Acaba de publicar el llibre "Servir Catalunya des d'Alemanya" (Pagès Editors, 2018), que és el segon volum de la seva autobiografia. 

El 2014 va publicar el llibre "Ambaixador de Catalunya a Alemanya", una obra en la qual el nucli del llibre era la projecció de la cultura catalana al país germànic.