Els Estruços de Colònies a Borredà fan campanya per una Berga neta

L'esplai inicia a la campanya #totalseulloc

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat el 06 de febrer a les 18:11h
576_1422527607neteja
576_1422527607neteja


Els nens i nenes de l'Esplai dels Estruços del Grup Colònies a Borredà ho tenen clar, mantenir una ciutat neta és d'allò més fàcil. Per això, han iniciat la campanya #totalseulloc per conscienciar la ciutadania de Berga de la importància de llençar els residus a les escombraries i papereres, i no al terra, i perquè la  població s'impliqui en la neteja de la ciutat. 

De fet, i segons han explicat en un comunicat, la idea va sorgir després de veure que el Parc del Lledó estava ple de deixalles. “Ens va sorprendre que estigués tan brut”,  ha declarat el cap de l'Esplai d'Estruços, Pere Fernández, que ha explicat que, per això, van pensar que seria una bona idea poder treballar en aquest sentit els valors de respecte cap a l'entorn, així com fer-los extensius a la ciutadania. 

En aquest sentit, després de posar-se en contacte amb diferents entitats i amb l'Ajuntament de Berga, han animat tothom a fer-se una fotografia recollint brossa, i a penjar-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #totalseulloc. 

Per la seva part, el consistori berguedà ha volgut mostrar, en una nota de premsa, el seu suport a la campanya. Segons han afirmat, són "conscients" d'aquesta problemàtica a la via pública i, des de fa temps, s'estan buscant mecanismes per conscienciar la ciutadania. Per a l'alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, la proposta de l'esplai és una "molt bona idea" perquè lliga perfectament amb el treball que està realitzant l'ens públic: "Al capdavall, que a Berga estigui #totalseulloc és una cosa de tots i totes, i que ens beneficia a tots i totes".