El patronat de l'hospital desmenteix la puja de sou del gerent: eren «pagues endarrerides»

Oriol Camps afirma que l'òrgan estudia emprendre accions legals contra el mitjà que va difondre la informació

29 de novembre del 2018
Actualitzat el 30 de novembre a les 4:07h
Reunió del Patronat de l'Hospital Sant Bernabé aquest dijous.
Reunió del Patronat de l'Hospital Sant Bernabé aquest dijous. | Pilar Màrquez Ambròs
El gerent de l’Hospital Sant Bernabé de Berga, Enric Ballabriga, "no va augmentar la seva retribució" entre els anys 2014 i 2016. El primer tinent d'alcalde, Oriol Camps, ha explicat que el gerent ho ha demostrat a la reunió ordinària del Patronat de l'Hospital d'aquest dijous. Segons ha exposat Camps, l'increment dels ingressos corresponen a pagues d'exercicis anteriors que havien quedat endarrerides per les retallades. "Hi ha un primer informe que explica això, es demanarà un informe tècnic més concret, però les xifres es donen per bones", ha apuntat Camps. Oriol Camps també ha anunciat que el Patronat de l'Hospital estudiarà emprendre accions legals contra el mitjà que va difondre la informació perquè "afecta la honorabilitat del gerent, però també de tota la institució". 

Segons Oriol Camps, el gerent va recuperar només "pagues endarrerides" com tots els treballadors del centre hospitalari. "No és que ho hagi dit ell, sinó que hi ha xifres que ho demostren", ha assenyalat el primer tinent d'alcalde de Berga. "Es demanarà un informe tècnic que ho certifiqui", però Camps ha afegit que "es donen per bones" les dades presentades per Ballabriga. "Quan els treballadors van renunciar a una part de les pagues extres, ell també ho va fer, aquella informació ha anat a buscar coses molt concretes", ha especificat Camps. El patronat dona validesa a les explicacions del gerent perquè "són temes que van passar per Patronat i tots vam aprovat, coses que s'han tret fora de lloc". 

Les informacions sobre el suposat augment de la retribució del gerent durant les retallades havia indignat els treballadors, que s'han concentrat aquest vespre a la plaça de Sant Pere per exigir "transparència" i "una millor gestió del centre hospitalari". La informació sobre el sou del gerent va sortir publicada dimarts al diari El País. Des de llavors, ni la gerència ni cap responsable de l'Hospital Sant Bernabé han fet declaracions al respecte. En aquest sentit, Oriol Camps ha defensat que "no és costum comentar la premsa" i que es va optar "per demanar explicacions a qui tocava, i les ha donat". 
Arxivat a