La Generalitat es compromet a reparar en breu l'esquerda de la carretera de Gósol

El president comarcal assegura que van alertar a la Generalitat a principi de setmana, un cop van assabentar-se de la incidència, i diu que a hores d'ara l'obstacle ja s'ha senyalitzat

29 de novembre del 2018
Actualitzat el 30 de novembre a les 7:42h
Senyalització que s'ha fet a la carretera de Gósol.
Senyalització que s'ha fet a la carretera de Gósol. | Consell Comarcal del Berguedà
La Generalitat realitzarà les properes setmanes les obres d'adequació de la carretera que va de Saldes a Gósol (B-400) i que a causa de les pluges presenta una enorme esquerda que hi dificulta la circulació. El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha explicat a NacióBerguedà que així li ho ha assegurat el director d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores aquesta tarda. Un vídeo que s'ha compartit aquest matí a les xarxes socials mostrava com un autobús escolar havia de sortejar l'enorme esquerda de la via. 


El consell comarcal va encetar aquesta setmana, un cop assabentats de l'estat de la carretera, les gestions pertinents per demanar una actuació a la Generalitat, que té la titularitat de la via. "Des de la Generalitat ens han informat que la carretera ha quedat senyalitzada per tal de no posar en perill els conductors", ha assegurat Josep Lara.

Els responsables comarcals van conéixer l'estat de la via a principi de setmana, i asseguren que de seguida van contactar amb l'àrea d'Infraestructures del departament de Territori per demanar una solució. Lara ha apuntat que la circulació a la carretera no ha estat interrompuda en cap moment. "Manteniment de Carreteres ho ha senyalitat perquè no hi hagi perill, es tracta d'un tros de terreny que està enfonsat, i és en un tram que permet que els vehicles passin pel lateral de la via", ha especificat Josep Lara. 

Per la zona cada matí hi passa l'autobús escolar de la línia escolar que connecta la zona. Cada matí dos nens es traslladen amb l'autobús a l'Escola de Gósol. "El servei del transport s'ha pogut fer cada dia", ha comentat Lara, que confia que la Generalitat executarà en breu l'actuació. 

Paral·lelament, el consell comarcal s'ha posat també en contacte amb la Diputació de Barcelona per fer-hi arribar "totes les demandes d'afectacions" que s'estan rebent de camins i carreteres dels petits municipis afectades per les pluges dels últims mesos. 

L'alcalde de Gósol, Lluís Campmajó, ha explicat a aquest mitjà que l'esquerda en si fa molt temps que hi és, però els aiguats dels últims mesos l'han engrandida fins a suposar un perill. Campmajó també ha alertat aquest matí que els consistoris han alertat del problema a la Generalitat en reiterades ocasions.