Òmnium del Berguedà dedica una jornada a Pompeu Fabra amb un reeixit concurs de dictat

Els guanyadors del certamen han estat Alba Comellas, Raquel Carrera i Elena Orriols en la categoria de joves, i Eloi Escútia, Sergi Serra i Aleix Serra, en la categoria d'adults

Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:30h
Entrega de premis del concurs de dictat amb dues de les guanyadores en categoria juvenil, acompanyades de la presidenta d'Òmnium Berguedà, Montserrat Soler i la regidora Roser Valverde.
Entrega de premis del concurs de dictat amb dues de les guanyadores en categoria juvenil, acompanyades de la presidenta d'Òmnium Berguedà, Montserrat Soler i la regidora Roser Valverde. | Cedida
Òmnium Cultural del Berguedà s'ha afegit a la celebració de l'Any Fabra, que s'ha celebrat amb diversos actes a Berga i que es commemora arreu de Catalunya, coincidint amb el 150è aniversari del seu naixement i el centenari de la publicació de la Gramàtica de la Llengua Catalana. L'entitat va celebrar el dia 17 una jornada durant el matí amb un concurs de dictat en català amb una categoria per a alumnes d'ESO i una altra per a persones de més de 16 anys. El concurs de dictat va tenir molt bona acollida, sobretot en la categoria de joves. Hi van participar alumnes de l'institut Pere Fontdevila de Gironella, el Serra de Noet, l'institut Guillem de Berguedà, l'Escola Vedruna i l'Escola Xarxa de Berga. 

Els guanyadors van ser Alba Comellas, Raquel Carrera i Elena Orriols en la categoria de joves, i Eloi Escútia, Sergi Serra i Aleix Serra, en la categoria d'adults.

A la tarda, es va fer una ofrena floral davant el monument a Pompeu Fabra. Jaume Farguell, en representació d’Òmnium, va fer un discurs a l’ofrena floral en el qual va fer memòria dels entrebancs que va tenir l’entitat per celebrar el Centenari de Fabra, ara fa cinquanta anys. A continuació, va tenir lloc un acte acadèmic al Pavelló de Suècia, en el qual van intervenir Jordi Mir,  filòleg, escriptor i estudiós de la vida i l’obra de Pompeu Fabra, i Joaquim Arenas, mestre, pedagog i impulsor del model d’Escola Catalana. Els conferenciants van glossar la persona i l’obra de Pompeu Fabra, així com el valor de la llengua. L'acte va ser presentat i conduït pel periodista berguedà Abraham Orriols.
 

Eloi Escútia, Sergi Serra i Aleix Serra van guanyar el certamen en la categoria d'adults. Foto: Cedida

 

Moment de l'ofrena floral. Foto: Cedida

 

Ofrena floral al monument de Pompeu Fabra. Foto: Cedida

Arxivat a