VÍDEO L'enorme esquerda a la carretera de Gósol que ha de sortejar un bus escolar

L'alcalde assegura que s'ha advertit a la Generalitat i que estan pendents que hi facin una actuació

29 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:01h
Esquerda enmig de la carretera B-400.
Esquerda enmig de la carretera B-400. | Carme Rueda
Una enorme esquerda afecta el paviment de la carretera que va de Saldes a Gósol, la B-400. L'esquerda es troba a l'alçada de la mina de Saldes, pocs quilòmetres després de passar el poble. Cada dia els veïns que es desplacen fins a Gósol han de passar per aquest tram de carretera afectat per les pluges. L'alcalde de Gósol, Lluís Campmajó, ha explicat a NacióBerguedà que l'esquerda en si fa molt temps que hi és, però els aiguats dels últims mesos l'han engrandida fins a suposar un perill.

Aquest matí una persona que viatjava amb un autobús escolar, que porta nens i nenes a l'escola de Gósol, ha penjat un vídeo denunciant els riscos de l'esquerda a les xarxes socials. 
 Els ajuntaments de la zona han advertit de l'esquerda en reiterades ocasions a l'àrea de Carreteres del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ja que aquesta via és de la seva titularitat. Campmajó ha assenyalat que el departament s'ha compromés a actuar-hi, però que de moment encara no se'ls ha comunicat una data. "Fa setmanes que hi ha l'esquerda", ha lamentat l'alcalde de Gósol. No obstant, Campmajó diu que actualment s'ha senyalitzat el perill. 

L'alcalde de Gósol ha alertat que el risc pels vehicles augmentarà quan arribin les nevades i la via pateixi gelades.