ICV de Berga lamenta la pujada «excessiva» en la retribució del gerent de l'hospital

El grup municipal denuncia les retallades als sous dels treballadors durant el mateix període

Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat el 30 de novembre a les 0:44h
El regidor Joan Torres (ICV) en un ple de Berga, en una imatge d'arxiu.
El regidor Joan Torres (ICV) en un ple de Berga, en una imatge d'arxiu. | Pilar Màrquez Ambròs
El grup municipal d'ICV, amb Joan Torres com a únic regidor al ple de Berga, ha lamentat en un comunicat "l'increment del 4,97% del sou" del gerent de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, Enric Ballabriga. El gerent va apujar-se el sou de 96.400 euros a 101.193 euros des de 2014 fins a 2016, segons ha informat El País. En aquest sentit, ICV denuncia que, a la vegada, van produir-se retallades del sou dels treballadors del centre de més del 5%: "aquest fet ha creat, i amb raó, malestar entre el personal", diuen. 

Des d'Iniciativa, l'increment de la retribució del gerent es veu com "una important manca de sensibilitat i solidaritat del directiu vers la resta del personal de l'hospital". En aquest sentit, fan públic "el nostre suport i comprensió cap als 300 treballadors de l'entitat sanitària que han patit retallades a la seva nòmina des de 2010". 

"Des d'ICV hem fet públiques diverses denúncies als mitjans, sobre el deteriorament de les condicions laborals i assistencials del centre sanitari, reclamem una millora laboral i assistencial a fi efecte de poder oferir el millor nivell de qualitat en el servei sanitari que Berga i la comarca reclama i necessita", destaquen en el comunicat. De manera que emplacen als membres de l'Hospital de l'Hospital, que aquesta tarda celebra una reunió ordinària, a "vetllar i defensar les condicions de treball i la millora de la nostra sanitat pública que, al cap i la fi, és la de tots i totes els berguedans i les berguedanes". 
 
"El nostre regidor Joan Torres, a la reunió del Patronat de l'Hospital, demanarà explicacions i informació sobre aquest afer i per a la urgent solució de poder disposar d’un nou TAC al centre sanitari i evitar els trasllats puntuals dels usuaris a l’hospital de Manresa", conclouen. 
Arxivat a