Les illes d'emergència del porta a porta quedaran tancades el dilluns dia 3

Francesc Xavier Francàs ha anunciat al plenari del consell comarcal que es treballa amb aquesta previsió

29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:39h
Un camió de recollida de residus al Berguedà.
Un camió de recollida de residus al Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
Les illes d'emergència dels 12 pobles que han implementat el porta a porta es tancaran dilluns que ve 3 de desembre. El conseller comarcal de Medi Ambient, Francesc Xavier Francàs, ha explicat en el ple de novembre, en resposta a una pregunta de l'avianès Josep Subirana (ERC), que ara mateix aquesta és la previsió amb la qual es treballa, si bé també ha advertit que no tots els alcaldes estan d'acord en donar aquest pas.

"Actualment, hi ha persones que respecten les illes i les fan servir com a àrea d'emergència, o bé per descomptat que hi han d'anar els veïns dels nuclis disseminats, però també hi ha qui hi llença de tot", ha lamentat Francàs. "He parlat amb els tècnics i hem dit de tancar-les ja", ha afegit el conseller comarcal. Es treballa amb aquesta idea perquè es creu que, si es deixen obertes per Nadal, això podria fer que s'hi acumulessin escombraries de persones que no segueixen les pautes del porta a porta. "Si algú ha de fer servir la clau de l'àrea d'emergència per festes, ho pot fer, no passa res, però creiem que és millor tancar-les", ha expressat Francàs. 

En total, hi haurà una quarantena d'àrees d'emergències en els dotze municipis del porta a porta. Es tracta de zones d'accés restringit que cadascú podrà utilitzar en cas d'emergència o si ha d'absentar uns dies de casa, i que fins ara s'han mantingut obertes per facilitar l'adaptació al nou sistema de recollida.