La casa ocupada per la PAHC a Puig-reig deixa de tenir electricitat

La PAHC prefereix no fer declaracions sobre el comunicat de l'Ajuntament i el tall de subministrament elèctric

Redacció
29 de gener del 2015
Actualitzat a les 16:24h

Andrés Cortés i Amparo Ortega, amb el seu fill gran Andrés Foto: Aida Morales


La casa que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedàva ocupar a principis de gener al carrer Cal Cases de Puig-reig perquè fos habitada per una família de sis membres -tres d'ells menors- s'ha quedat sense aigua i, des d'aquest dimecres, tampoc té electricitat. Així ho ha anunciat la plataforma, que no ha volgut fer més comentaris al respecte, després que l'Ajuntament de Puig-reig pengés a la web municipal un anunci on manifestava la impossibilitat d'acceptar la darrera proposta de la PAHC. 

“Quedes en una cosa, i quan envien la proposta, torna a ser immobilista”, ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del municipi, Antoni Clement. Segons ell, la darrera proposta de la plataforma passava perquè el consistori fes grans obres a l'antic pis que, mesos enrere, la família Cortés habitava. “Nosaltres no podem posar gaires diners en un habitatge privat, sinó fer que tingui unes condicions”, ha remarcat, i ha lamentat que la proposta passés per tot un seguit d'obres innecessàries com, per exemple, arreglar un terrat de 90 m2. 

D'altra banda, ha remarcat, el consistori els hi proposava assumir un lloguer de 250 euros al mes mentre no tinguessin recursos, però que, quan els tinguessin, que el 30% de la suma de tots aquests anessin a pagar el lloguer del pis. En aquest sentit, un dels altres aspectes de confrontació ha estat els subministres. Segons ha dit Clement, els subministres no poden quedar inclosos en el 30%, sinó que tot s'ha de tramitat des de serveis socials. 

Per tot això, ha manifestat, tots els grups polítics de l'Ajuntament de Puig-reig han decidit deixar de negociar directament amb la PAHC, “ja que no hi ha un interlocutor vàlid”, i gestionar-ho tot a través de serveis socials. Serà a partir d'aquí, i a través d'una reunió al Consell Comarcal entre afectats, tècnics i ajuntaments aquest divendres, on es decidirà quins passos donar respecte de la família Cortés, així com de tots els casos similars. 

La família continua a la casa

Segons ha informat l'alcalde, les tres menors que viuen a la casa ocupada del carrer Cal Cases han anat, com a mínim a dormir a partir d'aquest dimecres, a casa dels avis, que també viuen a Puig-reig: “Això ens ha deixat una mica més tranquils”. Pel que fa a la resta de la família, sembla que s'ha quedat a l'habitatge, tot i que, tal i com ha afirmat, “si ho haguessin volgut, a través de serveis socials els haguéssim fet anar a una pensió”. 

D'altra banda, Clement ha assegurat que s'ha parlat amb serveis socials per atendre la família, així com amb la Generalitat per poder aconseguir un pis d'emergència social: “Nosaltres també hem fet errors, per descomtpat, però el que hem de fer ara és tancar el tema, començar de zero, anar a les coses positives i no anar a buscar publicitat i enfrontaments”.
Arxivat a