Una delegació d'empreses tèxtils de països com Polònia, Brasil o Estats Units visitaran el Berguedà

La Demo Week de Texinnova arriba a la comarca del 10 al 14 de desembre

Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:18h
Participants a la iniciativa Textinova.
Participants a la iniciativa Textinova. | Arxiu
La Demo Week de Texinnova arriba al Berguedà del 10 al 14 de desembre, es tracta d'una important trobada pel sector tèxtil, on startups de tot el món visiten diversos llocs de Catalunya per conèixer casos d’èxit, generar networking i poder donar a conèixer el seu projecte a potencials inversors. Les tres companyies del sector ubicades al Berguedà que rebran la visita d'una delegació d'empreses de països com Polònia, Regne Unit, Brasil, Nigèria, Índia, Itàlia o Estats Units són Filats Gonfaus, Tèxtil Tapias i Techni Tiger.
 
La Demo Week és la cirereta del pastís del programa de formació Texinnova, impulsat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que amb aquesta acció pretén millorar el sector tèxtil territorial "ajudant en la creació de noves empreses innovadores", "afavorint la inserció laboral", "potenciant la competitivitat", "facilitant el camí del disseny i el procés de fabricació del producte" i "aportant coneixements i tècniques innovadores".
 
Texinnova és una formació especialitzada centrada en la creació de projectes personals en el sector tèxtil, que dona suport tècnic, comercial i de finançament a través de 140 hores hores de formació online aglutinades en 12 setmanes i focalitzades en el Learn Startup per desenvolupar producte, concretar el model de negoci i escalar la solució.
 
L'activitat estrella per a la materialització d'aquests objectius és la Demo Week, en la qual  visitaran Berga, Manresa i Igualada empreses de diversos països estrangers; les quals busquen inversors o punts de col·laboració amb altres empreses per incorporar productes a les seves webs. A més, es realitzaran diferents tallers i presentacions al Canòdrom de Barcelona, amb ponents com Lucia Alcaina, Naiara Chaler, Marc Bernadich, Simon Lee, Ander Orcasitas o Alex Huertas. 
 
La iniciativa està impulsada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de Catalunya Empren, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu, i amb la col·laboració de Peninsula, la FUB-Universitat de Manresa i Innotex Center. "La Demo Week és una gran oportunitat per millorar i fer més fortes les empreses tèxtils del Berguedà, així com per "crear noves empreses així com impulsar nous projectes emprenedors en el sector tèxtil a la comarca", segons fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.