El gerent de l'hospital de Berga va apujar-se el sou en plenes retallades

Fonts consultades dels treballadors han mostrat malestar i han recordat que encara reclamen el 5% del sou de 6 mesos que se'ls va reduir amb caràcter retroactiu de maig a octubre de 2015

Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat el 30 de novembre a les 21:15h
Hospital Comarcal Sant Bernabé.
Hospital Comarcal Sant Bernabé. | HCSB

El gerent de la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga, Enric Ballabriga, va passar de tenir una retribució de 96.400 euros el 2014 a percebre'n 101.193 el 2016 en plenes retallades, segons ha recollit aquesta setmana el diari El País. Es tracta, segons aquesta informació, d'un dels 42 gestors de la xarxa sanitària pública catalana que es van apujar el sou entre el 2014 i el 2016. Responsables de l'hospital han declinat fer declaracions sobre la qüestió.

Segons dades de l'Institut d'Estudis Fiscals, com a referència, el sou d'un mitjà d'un metge a Catalunya se situa entre els 45.420 i els 53.090 euros. Fonts consultades del comitè d'empresa de la Fundació Hospital Sant Bernabé de Berga han mostrat malestar per la puja de sou que s'atribueix al gerent. Segons recorden, els treballadors reclamen encara el 5% del sou de 6 mesos que se'ls va reduir amb caràcter retroactiu de maig a octubre de 2015. Una paga pendent que suma uns 200.000 euros.

La paga que es reclama sorgeix de les mesures adoptades pel Govern de l’Estat fa 8 anys, per a la correcció del dèficit públic que afectava els treballadors i treballadores del sector públic. En aquest cas, el Govern estatal va establir la reducció d’un 5% del sou durant 6 mesos (a partir de juny de 2010) i el no pagament de la paga extra de desembre de 2012, que en aquest cas, sí que ja s'ha abonat als treballadors del centre hospitalari berguedà, segons confirmen els mateixos empleats. 

PDECat, ERC, PSC i ICV van entrar al plenari del mes març una moció a proposta del Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, en què es reclamava que es fessin efectius els pagaments pendents als treballadors del centre hospitalari, si bé llavors va acordar-se convocar el patronat de l'hospital per tractar aquesta qüestió i el tema no va resoldre's. 
Arxivat a