Lliuren els premis Conama a l'Ajuntament d'Avià i a la Mancomunitat de Municipis per a la Biomassa

Es tracta d'un reconeixement per a la sostenibilitat en petits i grans municipis

28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:38h
El diputat Jesús Calderer amb la ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la inauguració de Conama 2018.
El diputat Jesús Calderer amb la ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la inauguració de Conama 2018. | Diputació de Barcelona
El congrés estatal de medi ambient Conama 2018 ha lliurat aquesta setmana a dues entitats berguedanes el premi de sostenibilitat per a petits i mitjans municipis. Un dels reconeixements ha estat per a l'Ajuntament d'Avià, com va explicar NacióBerguedà fa quinze dies, i l'altre per a la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa. Es tracta d'un guardó honorífic que distingeix les millors iniciatives de l’àmbit local a favor de la sostenibilitat. 

L'Ajuntament d'Avià ha rebut el primer premi en la categoria de municipis més petits de 5.000 habitants, per la seva trajectòria a favor del clima per la transició energètica, que ha estat recollit pel regidor de Medi Ambient, Josep Subirana. Per la seva banda, la Mancomunitat de Municipis per la Biomassa del Berguedà ha rebut un dels accèssits en la categoria d’entre 5.000 i 30.000 habitants que ha estat recollit pel diputat adjunt d’Espais Naturals i alcalde de Cercs, Jesús Calderer.
 
Conama és una trobada biennal que, des de la seva primera edició, el 1992, s'ha convertit en l'esdeveniment ambiental de referència a l’Estat espanyol en matèria de sostenibilitat. La Diputació de Barcelona participa amb un estand propi en el qual hi acull la representació de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest dimecres l'Ajuntament d'Avià participa en una taula rodona que explora la transició energètica als municipis. El model d'Avià exemplifica, segons defensa Subirana, les possibilitats que hi ha des dels ajuntaments d'implementar mesures d'estalvi energètic i de reduccions d'emissions que reverteixin els guanys  aconseguits en els seus vilatans. 
 
Amb més de 7.000 participants en la seva última edició i una xarxa de més de 450 institucions col·laboradores, Conama és una cita imprescindible pel networking ambiental, la posada en comú de coneixements i experiències i la creació de xarxes de col·laboració entre actors diversos que treballen pel desenvolupament sostenible.
 

El regidor Josep Subirana en la recollida del premi. Foto: Diputació de Barcelona

 

Jesús Calderer en recollir el premi. Foto: Diputació de Barcelona