El nombre de visitants a la Casa de la Patum cau prop de 700 persones

El gerent del patronat de la Patum considera que el descens del 2014 és “poc significatiu”

Redacció
28 de gener del 2015
Actualitzat a les 22:14h
El 2014, el nombre de persones que han visitat l'equipament cultural que actualment funciona com a Casa de la Patum s'ha situat en 8.848. Una tònica continuista, si es tenen en compte les dades des del 2009, però lleugerament inferior a les del 2013, que van ser de 9.542 persones. 

El nombre de visitants del 2014 doncs, ha disminuït sensiblement en 694 persones, una caiguda relativa, segons ha manifestat a NacióBerguedà el gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo. Per a ell, és una baixada “poc significativa”, sempre que les dades es belluguin entre els 8.000 i els 9.000, i no hi hagi massa anys seguits amb disminucions. 

“Són baixades que deuen passar a la major part dels museus del món”, ha declarat, després d'afirmar que, de cara a l'any que ve, potser les xifres tornen a enfilar. El que sí que està clar, però, és l'augment de visites concertades amb grups, bàsicament de jubilats i escolars.

En total, des de la inauguració de l'equipament el 25 de novembre del 2007, es preveu que hagin passat per la Casa de la Patum més de 60.000 persones, amb una mitja de 9.000 l'any. A partir d'aquí, i tot i que Rumbo ha afirmat que no es “publicitarà expressament” aquest equipament, durant el 10è aniversari de la declaració de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO, sí que es buscarà un programa “més atractiu” que cridi més gent i motivi a visitar el museu: “Hem de fer un parell d'actes al novembre de ressò, no només local, sinó també nacional”.
Arxivat a