Dones del Berguedà participen al calendari solidari del Taller Coloma

S'editen 1.300 calendaris per recaptar fons per a l'entitat que ofereix ocupació laboral a nois i noies amb diversitat funcional

Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat el 28 de novembre a les 15:13h
Roda de premsa per presentar el nou calendari del Taller Coloma.
Roda de premsa per presentar el nou calendari del Taller Coloma. | NacióBerguedà
El Taller Coloma ha presentat aquest dimarts una nova edició del seu calendari solidari amb què s'incentiva a la població a col·laborar per ajudar econòmicament a l'entitat que ofereix ocupació laboral a nois i noies amb diversitat funcional. La iniciativa fa vuit anys que es tira endavant i sempre es dona conèixer la nova temàtica del calendari quan s'acosta Nadal.  Les dones de la comarca protagonitzen la temàtica de 2019, segons ha explicat la directora del Taller Coloma, Carme Balletbó. La vuitena edició del calendari ha aplegat així una quinzena de dones amb diferents ocupacions, des d'esportistes, polítiques o metgesses, fins a periodistes, pageses, religioses, mestres o vinculades amb el món cultural o el teixit social. Les berguedanes participants acompanyen a nois i noies del Taller Coloma en cadascuna de les imatges del calendari i, en la seva majoria, ho fan amb escenaris de la comarca com a paisatge de fons.

El calendari es presentarà aquest dissabte 1 de desembre a dos quarts de 6 de la tarda, en un acte obert al públic, al Pavelló de Suècia. 

La nova edició de la publicació es posarà a la venda aquest mateix dissabte. En total, s'han editat 1.300 exemplars. I han format part del projecte una seixantena de persones, entre membres del Taller Coloma, fotògrafs i col·laboradores. La iniciativa va néixer l'any 2011 per recollir fons per a la recuperació de la bugaderia del centre especial de treball que feia poc que havia patit un incendi.

Les participants de la nova edició del calendari són la religiosa Bernarda Homs; la cantant Maria Coma; la metgessa Maria Gassó; l'empresària Dolors Boix; la política i alcaldessa de Berga, Montse Venturós; les periodistes de NacióBerguedà Aida Morales i Pilar Màrquez; la periodista de Regió7, Dolors Clotet; Queralt Cortina del Grup de Colònies a Borredà; la presidenta d'Òmnium Cultural al Berguedà Montserrat Soler, i la també membre d'Òmnium, Roser Vila; la historiadora Rosa Serra; les esportistes Judith Franch i Alba Xandri; i la pagesa i ramadera, Mònica Pont. 
 

La coberta dels calendaris del Taller Coloma. Foto: NacióBerguedà


El president de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO), Frederic Garrido, ha posat l'accent en l'aprenentatge i la col·laboració que suposa aquest projecte en el qual l'entitat treballa colze a colze amb el Taller Coloma. En aquesta edició, els fotògrafs participants són Fani Vilalta, Maria Carme Santeulàlia, Ramon Colell, Ferran Selga, Judit Lucas, Ermínia Altarriba, Andreu Soler, Joan Francesc Bonet, Josep Xoy, Rafa García, Ramon Villaró i Marta Pont. 

Entitats locals, polítics comarcals o oficis manuals i tradicionals han estat protagonistes d'edicions anteriors del calendari del Taller Coloma, entre altres. El preu del calendari és de 5 euros, i els diners es destinaran a adquirir nou material i cobrir les necessitats del centre. Servirà, per exemple, per disposar de material com una cadira de rodes o un llit per a l'espai de descans. 
 

Montse Venturós és una de les berguedanes que apareix al calendari. Foto: Cedida

 

Imatge de la sessió de fotos amb periodistes. Foto: Cedida
 

Sessió de fotografies amb la doctora Maria Gassó. Foto: Cedida

 

Una quinzena de dones han participat al projecte. Foto: Cedida
 

L'exbibliotecària Leo Boixader, una de les protagonistes del calendari amb joves del Taller Coloma. Foto: Cedida

 

La ramadera Mònica Pont amb usuaris del Taller Coloma en una de les sessions fotogràfiques. Foto: Cedida