El joveníssim pianista Ot Ortega, premiat per partida doble al 22è Premi Infantil Santa Cecília

Els guardons, que entrega la Fundació don Joan de Borbó i que s'han lliurat a Segòvia, han destacat per l'altíssim nivell dels 19 aspirants

Redacció
27 de novembre del 2018
Imatge del grup dels premiats en els guardons de piano de Santa Cecília de Segòvia.
Imatge del grup dels premiats en els guardons de piano de Santa Cecília de Segòvia. | Fundació Don Joan de Borbó
El joveníssim pianista berguedà Ot Ortega ha guanyat el 22è premi infantil de piano Santa Cecília de Segòvia en la categoria de pianistes fins a 11 anys. En la competició, també ha rebut el premi a la millor interpretació de Johann Sebastian Bach. El guardó busca impulsar la trajectòria de joves pianistes i propiciar l'intercanvi d'experiència dels més joves al voltant de la música. 

Els guardons, que entrega la Fundació Don Joan de Borbó, han destacat per l'altíssim nivell dels 19 aspirants. La 22a edició del premi musical es va celebrar dissabte i diumenge passat a les instal·lacions del Conservatori Professional de Música de Segòvia.

El primer premi del grup A, de pianistes fins a 11 anys, que va guanyar Ot Ortega, estava dotat amb 450 euros, un diploma i un concert, mentre que el guardó a la millor interpretació de Bach estava premiat també amb 300 euros, un diploma i un concert. En la mateixa categoria, Patricia Matei de Madrid va quedar en segon lloc. D'altra banda, el primer premi en la categoria entre 12 i 14 anys va ser per la jove murciana Eugenia Sánchez Duran, mentre que la malaguenya Marta Tejero va quedar segona de la categoria. Entre la desena de finalistes, també es va endur una menció especial un jove pianista de 9 anys de Mallorca, Yui Tortella. 
 
El premi posa de manifest, com destaca la coordinadora de la Fundació Don Joan de Borbó, Noelia Gómez, el gran talent de tots els petits pianistes que s'han esforçat per participar en aquesta edició. "El camí recorregut per tots i cada un dels aspirants ja és de per si un guardó, perquè els prepara no només en tècnica sinó també en els valors i la disciplina que els converteix en grans professionals", afegeix.