Quatre dels clubs de Berga uneixen forces per impulsar un campus inspirat en la figura del «Casalets»

Els responsables asseguren que és la primera de les col·laboracions que neixen del llegat de Josep Maria Casals que va deixar en herència 5.000 euros a les entitats esportives

26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 20:56h
Presentació del Campus Casalets que es farà els dies 27, 28 i 29 de desembre a Berga.
Presentació del Campus Casalets que es farà els dies 27, 28 i 29 de desembre a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Els clubs esportius de futbol, bàsquet i handbol de la ciutat de Berga, i els Mountain Runners del Berguedà, uneixen esforços aquest Nadal per portar a la capital de comarca un campus multiesportiu, que ha de permetre a infants i joves d'entre 5 i 16 anys provar les seves diferents modalitats esportives i alhora interactuar entre si. Segons han explicat els seus responsables, és el primer pas d'una col·laboració conjunta que neix de l'impuls que va suposar, a principi d'any, el gest pòstum de Josep Maria Casals Casalets, que en morir va deixar en herència 29.000 euros a diverses entitats de Berga en què havia col·laborat, entre els quals 5.000 euros per als clubs esportius de la ciutat.

La previsió dels responsables esportius de les entitats és que la participació al campus superi la seixantena de nens i nenes de diversos pobles del Berguedà. 

El campus multiesportiu l'impulsen quatre de les entitats esportives de més pes de la ciutat que han decidit unir forces per iniciar un camí que els portarà a compartir diferents projectes. "Per començar aquest desembre volem fer un campus multiesportiu on els nens i nenes de Berga i comarca puguin venir a practicar els diferents esports", ha explicat Marc Pons, president de l'Handbol Berga. El campus se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de desembre entre el camp de futbol i el pavelló municipal, així com a l'entorn de Berga.

"Esperem que molts infants dels nostres clubs s'animin a participar en altres modalitats esportives, però l'activitat està oberta a alumnes de tota la comarca", ha assenyalat Sergi Torrabadella, director del Club Esportiu Berga, de futbol. "En el nostre cas hi haurà nens als quals els hi anirà molt bé desconnectar del dia a dia de la competició, en certa manera també substitueix el 'Juguem Jugant' que malauradament ja no es fa i cobreix uns dies en els quals els pares treballen i la canalla pot descobrir altres esports que no són els que practiquen habitualment", ha afegit Torrabadella. Als matins, els nens i nenes es dividiran per grups per edat i podran anar provant les diferents modalitats esportives.

Els responsables dels clubs esportius gestionaran la inscripció al campus que també es farà arribar a les escoles, perquè els alumnes que no formen part de cap d'aquests clubs puguin participar-hi. "Intentarem repartir-ho pels diferents pobles de la comarca, a les escoles, perquè hi tingui dret a tothom", ha remarcat Pere Picas, secretari del Bàsquet Berga. 
 

Responsables dels Mountain Runners, el Bàsquet Berga, el Club Esportiu Berga i l'Handbol Berga en la roda de premsa d'aquest dilluns. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


"És una bona oportunitat per donar a conèixer els esports que tenim a la nostra ciutat, durant el curs els nens i nenes practiquen les seves especialitats, i ara en poden conèixer d'altres, i compartir l'experiència amb infants de la comarca, és un projecte pel qual estem molt motivats, ha avançat Ivan Camps, coordinador de l'escola de trail dels Mountain Runners. 

El campus vol ser l'inici d'una col·laboració entre les entitats més a llarg termini. "El campus el vinculem a la figura del Casalets, perquè ens va deixar aquella herència, i el que volem és mostrar aquesta unió que ell volia generar, començar a treballar aquests vincles des de la infància i traslladar-los a tota la ciutat", ha dit Marc Pons. L'horari del campus serà de 9 del matí a 1 de la tarda. 

Una quina al Pavelló Vell

La suma de sinergies portarà els clubs esportius també a organitzar una quina a Berga el 22 de desembre. "Tot apunta que enguany no es farà la quina d'Avià, i a més així podem començar una quina a la ciutat, que és un esdeveniment que fins ara no es feia", han avançat. L'activitat se celebrarà al Pavelló Vell de Berga. "Enguany serà una prova, però esperem repetir-la durant molts anys", han dit els responsables de les entitats esportives, que han agraït també la col·laboració de l'Ajuntament de Berga en les diferents iniciatives que s'han pres en el marc d'aquest treball en comú dels clubs de futbol, bàsquet, handbol i els Mountain Runners. 
Arxivat a