VÍDEOS Alumnes de secundària del Berguedà diuen «no» a la violència de gènere

Quatre noies de l’Institut Serra de Noet de Berga guanyen el primer premi del concurs de vídeos per conscienciar sobre aquesta qüestió

Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:30h
Un vídeo de quatre d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Serra de Noet s'ha endut el primer premi d'un concurs de sensibilització.
Un vídeo de quatre d'alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Serra de Noet s'ha endut el primer premi d'un concurs de sensibilització. | Consell Comarcal del Berguedà.
Quatre alumnes de l’Institut Serra de Noet de Berga han guanyat el primer premi del concurs "Nosaltres també diem no a la violència" per un vídeo de conscienciació en què posen de rellevància els perills d'una relació tòxica i de control. En un acte al Local de Joves de Berga, dissabte 24 de novembre, s'han lliurat els premis de la vuitena edició del certamen per sensibilitzar en temes de violència de gènere. L’esdeveniment s'ha emmarcat en els actes del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. S'ha comptat també amb la participació de la rapera Joina i Marina Tomàs.
 
En la categoria de vídeos, es van presentar 22 treballs elaborats per 115 alumnes de 4t d’ESO de 5 centres de secundària del Berguedà: Institut de Puig-reig, Institut Pere Fontdevila (Gironella), Escola Vedruna (Berga), Institut Serra de Noet (Berga) i Institut Guillem de Berguedà (Berga). Durant l'acte, a més, s'han pogut votar els millors cartells del concurs. En total, es van presentar 29 cartells, elaborats per 73 alumnes de 4t d'ESO.

Els guanyadors dels millors vídeos que s'han presentat al certamen d'enguany han estat els següents: 
 
1r premi: Violència de gènere
Karol Grivé, Ana Garcia, Laura Mesa i Judit Sitjes, del SES Serra de Noet (Berga)

 
 
2n premi: Tu ho pots parar
Sara Guixé, Mónica Zamora, Donia Boujattouy, Kaoutar el Harchaoui, Joan Manel Badia. l’Institut Guillem de Berguedà (Berga)

 
 
3r premi: Deixa de seguir-me
Anas Arckhouch, Toni Bernal, Raquel Cabanas, Raquel Carrera, Pau Comellas, Hiba Chakouti, del SES Serra de Noet (Berga)



El Concurs "Nosaltres també diem no a la violència" està organitzat pel Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga. Els premis per als guanyadors són vals de compra a bescanviar a establiments de les associacions de comerciants de Bagà, Berga, Gironella i Puig-Reig, un lot de llibres, amb perspectiva de gènere i l’oportunitat de poder compartir una conversa amb dones que han patit violència. 
 

Alumnes finalistes al certamen. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


Paral·lelament, institucions públiques de la comarca com l'Ajuntament de Berga, han lluït un llaç lila a la seva façana per dir també no a la violència contra les dones. 
 

Façana de l'Ajuntament de Berga aquest dilluns al matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs