La Fira del Joc i de Nadal de Berga dedica més espai a propostes per jugar al carrer

L'Ajuntament de Berga i la Companyia Jocs l'Anònima esperen assolir una xifra d'entre 2.000 i 3.000 visitants en la sisena edició de la mostra que es farà el 6 de desembre

26 de novembre del 2018
Actualitzat el 06 de desembre a les 18:10h
Presentació de la sisena edició de la Fira del Jocs i de Nadal de Berga.
Presentació de la sisena edició de la Fira del Jocs i de Nadal de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La Fira del Joc i de Nadal de Berga afronta la seva sisena edició amb un creixement totalment consolidat i com un dels certamens de referència en la matèria a l'interior del país. La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs l'Anònima, es farà el dijous 6 de desembre, coincidint amb el pont de la Puríssima, i espera entre 2.000 i 3.000 assistents. El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, i Òscar Garcia, responsable de l'Anònima, han explicat que hi haurà una dotzena d'expositors i que enguany es reordena l'espai, al passeig de la Indústria. Entre altres, es doblarà el nombre de propostes de jocs al carrer, que passen de ser quatre l'any 2017 a sumar un total de nou activitats. El pressupost de la fira és de 5.000 euros. 

Francesc Ribera ha afirmat que la fira ocuparà, també, la carretera del passeig de la Indústria, que romandrà tallada al trànsit des de la plaça Viladomat i fins al carrer Lluís Millet, per tal que aquest sigui una zona de jocs i per acostar els visitants als comerciants de la zona. L'Ajuntament de Berga fa una "molt bona valoració de l'assistència i participació" que s'aconsegueix habitualment en aquesta fira, que un any més continuarà apostant per un model pedagògic i lúdic amb poder d'atracció entre grans i petits. Òscar Garcia ha defensat que l'esdeveniment és un dels de referència terra endins en un moment que Catalunya, i especialment l'àrea metropolitana de Barcelona, s'omple de propostes similars quan s'acosta l'època de Nadal.

"Les fires d'aquest tipus estan creixent exponencialment i, en aquesta època, n'hi ha una gairebé cada cap de setmana", ha detallat Garcia, que ha afegit que la majoria de propostes són relativament joves, especialment a comarques. Una de les més veteranes és la Fira del Joc de Tona que acumula una vintena d'edicions, però Berga, amb sis edicions, és, després de la mostra osonenca, una de les més consolidades. 
 

El regidor Francesc Ribera i el responsable de la Cia. Jocs l'Anònima, Òscar Garcia. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Des de l'organització de la fira berguedana treballen any rere any per dedicar-hi el màxim nombre d'espais i activitats possibles per tal que tothom hi trobi "el seu jocs". En aquesta ocasió, es disposarà de tres envelats i un espai exterior, segons ha enumerat Òscar Garcia. Hi haurà una carpa de joc, on es podrà participar d'activitats com el futbol de botons, els jocs tradicionals, els jocs gegants, de construcció o d'Scrabble, i un espai de jocs de carrer, ampliat respecte anteriors edicions, amb rutlles, bitlles, Spiribol o bèlit, entre altres propostes d'exterior.

També s'hi podrar trobar un envelat per al Nadal amb una desena d'artesans i entitats berguedanes que oferiran productes vinculats a la festivitat nadalenca. En aquest espai, entre altres, s'hi situaran els productes típics de Nadal i també les Associacions de Mares i Pares (AMPES) de les escoles, que aprofitaran per vendre loteria i altres articles tradicionals d'aquesta època. S'hi presentarà, a més, la proposta solidària de la Dolceria Pujol, que ha creat un torró per ajudar a recaptar beneficis en favor de la Vall d'Hebron.  

Finalment, enguany, l'envelat dedicat a les botigues amb firaires especialitzats en jocs compartirà lloc amb els jocs de taula. "Els visitants podran asseure's i jugar en aquest espai, a més d'assistir a les demostracions dels botiguers", ha dit Garcia. 

El responsable de l'Anònima, Òscar Garcia, ha explicat, a més, que en aquesta edició de 2018 hi haurà menys botiguers per les dificultats dels comerciants del món de joc de desplaçar-se en una època de molta feina com és aquesta, en què molts estrenen establiment per festes o bé han d'atendre els propis comerços amb recursos limitats, però ha dit que això no evitarà que un grapat de parades especialitzades en aquest sector assessorin als visitants de la fira i mostrin les darreres novetats relacionades amb aquest àmbit. 

Entre les propostes més esperades, a Berga hi haurà els tallers de 'Som Petits', escalèxtrics, un Scrabble gegant, jocs de bales de Ludus Mundi amb qui l'Anònima fa molt temps que s'agermana per participar en activitats i fires com Ludivers de Girona, i un llarg etcètera, segons ha precisat Garcia. En tota la fira hi haurà una trentena de monitors, que de manera desinteressada, vetllaran pel bon funcionament de la mostra, assessoran i vigilant els més petits.

Òscar Garcia s'ha mostrat convençut que la fira serà un èxit i que té potencial per acollir molta més gent que en l'edició passada, que va veure's llegeurament afectada per la gran quantitat de persones que van desplaçar-se a la manifestació que es feia l'endemà de Brussel·les. "Molta gent marxa de Berga pel pont però queda compensat per la gent que visita la comarca i que s'acosta a la mostra", ha valorat Garcia, que ha defensat la importància de la cita, que ha convertit ja Berga en un dels punts de referència de l'oci i el Nadal de Catalunya. 
Arxivat a