Menys activitat i menor afluència de pacients al CAP de Berga per la vaga de metges

La jornada coincideix amb la vaga dels metges dels centres concertats com és l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga

26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:52h
Usuàries fent cua a la recepció del CAP de Berga.
Usuàries fent cua a la recepció del CAP de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El primer dels cinc dies de vaga dels metges d'atenció primària de Catalunya ha arrencat al CAP de Berga amb molta menys activitat que l'habitual fruit del seguiment de la convocatòria per una part de la plantilla. Tot i que encara no hi ha dades, el Sindicat Metges de Catalunya assegura que el seguiment de la vaga ha estat "un èxit rotund" a tot el territori. El cert és que els passadissos del centre d'atenció primària berguedà, en les plantes on hi ha els despatxos mèdics, es trobaven gairebé deserts al punt del migdia, un moment en què habitualment hi ha molta activitat. 

La jornada coincideix amb la vaga dels metges dels centres concertats com és l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga on un nombre significatiu de metges també ha secundat la convocatòria.
 

Entrada al CAP de Berga aquest matí. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Una majoria dels usuaris consultats per NacióBerguedà a les portes del CAP de Berga desconeixien la situació que afecta el sector sanitari aquesta setmana. Però altres explicaven que els seus respectius metges ja els havien advertit que aquests dies hi hauria menys visites. Una bona part dels pacients, que hi han acudit aquest matí, han estat atesos pels serveis mínims que s'han establert al centre sense incidències o bé per urgències que, segons fonts consultades, funcionaven al 100%. Un dels punts que tenia més activitat al punt del migdia era l'àrea de Pediatria, que atenien també urgències menors com casos de grip o infeccions d'oïda. A la recepció, l'únic punt on hi havia cua, dues persones s'encarregaven d'atendre els usuaris que hi demanaven hora per més endavant i entregaven papers de baixa com és habitual. 

A diferència d'altres centres del país, al CAP de Berga no hi figuraven pancartes ni hi havia cap paper informatiu a la porta que anunciés la vaga que ha començat aquest matí i que s'espera que s'allargui fins divendres. 
 

La segona planta de l'ambulatori de la capital berguedana amb els passadissos buits. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els metges protesten pel dèficit de personal, l'elevada pressió assistencial que suporten, la pèrdua del poder adquisitiu i l'augment del pressupost destinat als CAP, entre d'altres. A la vaga dels metges del CAP, també s'hi han adherit la resta d'integrats d'atenció primària, des dels administratius fins a les infermeres, fisioterapeutes o treballadors socials.
 

Aspecte de la primera planta del CAP de Berga al punt de les 12 del migdia. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a