Una seixantena de persones descobreixen els secrets de la Casa de la Patum

Els assistents han pogut conèixer els espais on es restauren les 77 peces que formen part de la comparseria patumaire

Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:19h
Una seixantena de persones han assistit a la visita guiada de la Casa de la Patum.
Una seixantena de persones han assistit a la visita guiada de la Casa de la Patum. | Ajuntament de Berga
Una seixantena de persones han assistit aquest dissabte a la visita guiada per descobrir les interioritats de la Casa de la Patum de la mà de la restauradora Gemma Rodríguez, coincidint amb el 13è aniversari de la festa com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. Els assistents han pogut conèixer els espais on es restauren les 77 peces que formen part de la comparseria patumaire, fer una ullada ràpida a alguna de les figures des de dins o aprendre de primera mà quins són els processos de restauració que es porten a terme al taller, amb cadascuna de les figures i també amb teles i vestits. 
 

Un cap dels Nans Vells al taller de restauració. Foto: Ajuntament de Berga


La visita ha portat als assistents fins a la sala annexa a l'exposició, que habitualment no és visitable. En aquesta zona polivalent es fan tasques de conservació de la comparseria patumaire i hi ha tota una feina de manteniment i cura de les figures i peces que no es pot veure habitualment. En la visita, Gemma Rodríguez ha detallat els processos de restauració, els materials i les tècniques que s'hi utilitzen. 

L'activitat, que va realitzar-se per primera vegada a l'estiu, forma part de les propostes de divulgació del patrimoni cultural que impulsa el projecte Àgora Cultural, i en aquesta ocasió ha coincidit amb l'aniversari de la proclamació que divendres ja va acollir un acte cultural a la Sala Casino amb el qual l'Ajuntament de Berga va homenatjar Josep Freixa Nyaco, vestidor de plens durant 50 anys, i Isabel Cardona, una de les primeres dones que va saltar les Maces. 
 

Sala on s'exposen les figures de la Patum. Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a