La Fira de la Xocolata i la Ratafia combat el fred amb degustacions i més sabors

A la novena edició del Concurs de Ratafia s'hi han presentat fins a 47 productors artesans amateurs | Bona assistència de públic entre les parades situades al carrer del Roser

26 de novembre del 2018
Actualitzat el 30 de novembre a les 17:39h
Fira de la Ratafia i la Xocolata de Berga aquest dissabte a la tarda.
Fira de la Ratafia i la Xocolata de Berga aquest dissabte a la tarda. | Pilar Màrquez Ambròs
La Fira de la Xocolata i la Ratafia ha ambientat aquest dissabte el carrer del Roser de Berga de la manera més dolça. La mostra, organitzada per l'Ajuntament de Berga i el Casal Panxo, i en col·laboració amb El Forn Intramuralla i Sherbet, ha acollit diverses activitats lúdiques i una vintena de productors artesans de xocolata i ratafia. 

Visitants de totes els edats han pogut passejar matí i tarda entre parades amb propostes clàssiques d'ambdós productes i nous gustos per a llepar-se'n els dits. Una de les cites imprescindibles de la fira ha estat un any més el Concurs de Ratafia, impulsat pel Casal Panxo i amb un recorregut de nou edicions. En total, s'hi han presentat 47 ratafies artesanes de productors amateurs. Un dels factors particulars del certamen és que atrau concursants de totes les edats, joves, però també persones grans que a casa sempre han fet la seva pròpia ratafia. El jurat l'han format la sommelier Sílvia Culell, un representant de la Sobirana Cooperativa, de Santa Coloma de Farners, i la il·lustradora Mar Guixé. 
 

Parades a la Fira de la Xocolata i la Ratafia de Berga. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els assistents a la fira també han pogut participar de tallers infantils, degustacions, demostracions de cuina i un dinar de postres. L'objectiu de la ubicació del certamen, al carrer del Roser, respon a la necessitat de distribuir les fires que es fan a Berga per donar projecció a tots els eixos comercials del municipi, i ha atret un bon nombre de persones a aquesta part de la ciutat fins a última hora de la tarda. 

Al carrer del Roser, les parades de ratafia i les de xocolata s'allargaven a dreta i esquerra de la plaça dels Països Catalans on s'hi han concentrat activitats infantils i didàctiques, així com un taller de degustació sobre els orígens de la xocolata, una demostració de tractament de xocolateràpia de mans i una demostració del procés d’elaboració de les postres ratafiades que s'han servit al dinar del Forn Intramuralla i Sherbet.

Els tastets de la beguda o la xocolata ha estat el principal atractiu de la fira, en què els productors, vinguts de diverses parts de Catalunya, han pogut interactuar amb el públic. Els assistents consultats per NacióBerguedà s'han mostrat satisfets de l'acollida. Entre el públic, hi havia molta gent de Berga que s'ha acostat expressament al carrer del Roser per gaudir de la tercera edició de la mostra, però també persones que no coneixien que es feia la fira i que, en trobar-se-la, han aprofitat per donar-hi un vol i endur-se a casa algun dels productes artesans que, amb preus molt variats, s'hi podien obtenir. 

A la tarda, també hi ha hagut actes a la plaça de Sant Joan, que ha acollit una audició de sardanes de Santa Cecília, a càrrec de la Cobla de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i  un tast de ratafies comercials al Casal Cívic. Tot plegat ha acabat amb un sopar elaborat per La Gastronòmica i la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga que ha exhaurit els tiquets, i la música de "Pasqual i els desnatats" al Casal Panxo. 
Arxivat a