La Generalitat convocarà un concurs d'idees per definir la nova seu del Govern a Manresa

S'obrirà durant el primer trimestre del 2019 i, de moment, la construcció de l'edifici encara no té data

Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:16h
Els antics jutjats que acolliran la nova seu del Govern a Manresa
Els antics jutjats que acolliran la nova seu del Govern a Manresa | Pius X. Cisa
El conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que el Govern té previst convocar, durant el primer trimestre del 2019, el concurs d'idees per a la construcció de la nova seu del Govern a Manresa. L'edifici, que s'ubicarà als antics Jutjats, en ple centre històric de la ciutat, reunirà en una sola finestra la delegació del Govern de la Catalunya Central i els serveis territorials d'Interior, Territori i Sostenibilitat, Salut, Empresa i Coneixement i Educació. Aragonès no ha especificat quan serà una realitat, però ha dit que la voluntat del Govern és "anar el més ràpid possible". "Plantegem la màxima ambició temporal, però també en el seu contingut", ha dit.

El desembre d'ara fa dos anys, el Govern va anunciar que invertiria 4,5 MEUR en la construcció de la primera fase de la nova seu del Govern a Manresa. El projecte, que va ser presentat per la llavors delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, era un 62% més gran del que s'havia plantejat en un inici i, segons es va dir, es preveia iniciar en el termini aproximat de dos anys. 

Doncs bé, el projecte continua sense ser realitat. Ara però, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que, durant el primer trimestre del 2019, la Generalitat té previst convocar el concurs d'idees per a la seva construcció. Segons ha dit, la voluntat del Govern és que sigui "un punt de dinamització del centre històric de Manresa". "No només ha de ser un edifici d'oficines sinó també un edifici de vida, volem que sigui un revulsiu de cara al centre de la ciutat", ha dit. 

Pel que fa a les dates, Aragonès ha dit que dependrà del concurs d'idees, però ha assegurat que el Govern planteja "la màxima ambició". "La voluntat és anar el més ràpid possible", ha afegit.