Els Emboscats centren a Bagà la nova conferència del cicle «Parlant amb la Guerra»

L'activitat es farà aquest divendres 23 de novembre a les 8 del vespre al Casal de la Vila.

Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:48h
Imatge del cartell de l'acte
Imatge del cartell de l'acte | Bagà Turisme
El cicle "Parlant amb la Guerra" de Bagà continua en marxa i el proper esdeveniment serà aquest divendres 23 de novembre a les 8 del vespre al Casal de la Vila. Aquest cop, el cicle cultural tractarà sobre els Emboscats, persones que vivien en coves durant la Guerra Civil espanyola. Concretament, el terme emboscat s'utilitzava per designar aquells homes en edat militar que, durant la guerra, no es van presentar a la crida de files de l'Exèrcit Popular de la República per evitar anar al front.

El nombre d'emboscats va ser molt elevat, i comarques com el Solsonès o la Garrotxa en van acollir molts (especialment durant la primavera de 1938, quan Catalunya era ja front de batalla) gràcies als seus boscos frondosos i la seva proximitat a la frontera francocatalana. La vida dels emboscats no era gens fàcil: havien de viure amagats, ja fos al bosc o en algun mas que els acollís, i només podien sortir durant les nits. Sovint anaven armats i a vegades fins i tot atemptaven contra persones republicanes.

La xerrada anirà a càrrec d'Esther Miralles que n'ha escrit un llibre amb pròleg de Josep-Maria Terricabras. L'organització de la conferència va a càrrec de l'Ajuntament de Bagà i Bagà Turisme.
 
Arxivat a