Roma no optarà a la reelecció com a alcalde de Borredà després de 28 anys al capdavant del govern local

El polític socialista va entrar a l'alcaldia l'any 1991 i sempre ha governat al poble amb majoria absoluta

23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:10h
Joan Roma finalitza una llarga trajectòria de quaranta anys implicat en la política local.
Joan Roma finalitza una llarga trajectòria de quaranta anys implicat en la política local. | Cedida
L'alcalde de Borredà, Joan Roma (PSC), no optarà de nou al càrrec en les eleccions de maig de 2019. "No em presentaré amb cap nova llista, ni sóc promotor de cap altra candidatura", ha explicat Roma. Fa 28 anys que Roma  alcalde de Borredà i abans n'havia estat regidor. Joan Roma ha anunciat aquest divendres que deixa l'alcaldia per la qual assegura que no deixa un successor al partit. "Espero i desitjo que hi hagi dues o tres candidatures, perquè la gent pugui escollir i decidir quina és la millor opció per prendre el relleu", ha afirmat Roma. 
 
Joan Roma ha expressat que li agradaria veure "en el nou equip de govern i en el proper consistori un ànim de continuïtat en la millora de les infraestructures, equipaments i serveis", però ha insistit que pertoca a aquestes noves persones "marcar el nou camí que volen seguir". "En qualsevol cas, en tot el que els puguem informar i documentar, estarem disponibles", ha assenyalat.

Joan Roma va entrar de regidor a l'Ajuntament de Borredà l'abril de 1979, amb les primeres eleccions municipals de la democràcia recuperada. En la primera etapa, el polític socialista va estar dotze anys de regidor de govern gràcies a un pacte amb CiU i, més tard, ha aconseguit ser alcalde durant set mandats consecutius amb majoria absoluta. "En total , quaranta anys de vida municipal, de servei al poble on vaig néixer i on he viscut, bona part de la meva existència", ha valorat. 

"El resultat d’aquests quaranta anys, és espectacular en la majoria de pobles i ciutats, i com és lògic ,també en el poble que he tingut l’orgull de presidir", ha celebrat Joan Roma. Roma ha recordat que "vam assumir el govern d'un municipi que tenia poc més de tres-cents mil euros de patrimoni municipal, i el deixem amb un patrimoni proper als nou milions d’euros". En aquest sentit, ha destacat que hi ha uns comptes sanejats i un poble "ben equipat i ben dotat d’infraestructures i serveis" que "s'enfronta a una nova etapa, immers en la problemàtica de la pèrdua d’habitants", com ho fan altres "sis-cents pobles de Catalunya i més de dos mil a tot Espanya". 

Roma ha fet també referència al seu pas pels tribunals per la venda de la Fàbrica de Baix el 2001. "Hi ha hagut bona sintonia, la major part del temps, excepció feta, d’un parell de mandats, en els quals, algun dels membres de la oposició, va creure que podia guanyar en els tribunals el que havia perdut a les urnes", ha exposat. Joan Roma ha recordat que l'Audiència va absoldre'l el 2015, en considerar que no hi havia hagut irregularitats. Rma ha defensat "la transparència i honestedat" que "sempre ha presidit l’acció de govern" i ha dit que "així va quedar demostrat en les sentències corresponents". 

Pendent d'ampliació