La CUP de Berga anuncia que els pressupostos aprovats aquest dijous seran de fet els de 2019

"A priori no tenim intenció de plantejar uns pressupostos per l'any vinent, per nosaltres són aquests que s'han aprovat aquesta nit", ha explicat Francesc Ribera als periodistes en acabar el ple

22 de novembre del 2018
Actualitzat el 23 de novembre a les 5:46h
El regidor Francesc Ribera durant el ple.
El regidor Francesc Ribera durant el ple. | Pilar Màrquez Ambròs
El regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera (CUP), ha explicat als periodistes en acabar el ple d'aquest dijous que els pressupostos de 2018 que han obtingut llum verda aquesta nit seran de facto els comptes de 2019. Francesc Ribera ha afirmat que la CUP no farà una nova proposta abans de les eleccions del 26 de maig. 

L'equip de govern de la CUP de Berga ha aprovat els pressupostos de l'any 2018 aquesta nit de dijous, uns comptes que sumen una xifra de 24 milions d'euros i que han obtingut llum verda al plenari després d'un acord de mínims entre l'executiu local i el PDECat, que s'ha abstingut en la votació. L'aprovació s'ha pogut fer amb els vots a favor de la CUP, l'abstenció del PDECat i ICV, i el vot negatiu d'ERC i el PSC. 

"A priori no tenim intenció de plantejar uns pressupostos de 2019, per nosaltres són aquests que s'han aprovat avui", ha dit Ribera. Segons ha advertit el regidor de Planificació de Pressupostària, no seria materialment possible tenir-los abans de les eleccions. "Entre altres, perquè si ara anèssim a presentar uns pressupostos per a 2019, com que aquesta setmana entra en vigor el nou Reglament de Participació Ciutadana, hauríem de sotmetre-hi aquest procés als pressupostos, el que faria que tot plegat se n'anés a abril o maig", ha detallat el regidor. 

Francesc Ribera ha explicat que els pressupostos que s'han presentat aquesta nit, que suposen un augment respecte als que es portaven al ple fallit de setembre, ja s'han fet pensant en l'any que ve. "L'1 de gener es prorroguen automàticament, per tant si nosaltres no presentem uns altres comptes, passen a ser-ho aquests que han estat contextualitzats amb tota una sèrie de paràmetres que en l'anterior proposta no teníem", ha apuntat Ribera. El regidor ha matisat que tampoc s'han negociat uns pressupostos directament per a 2019 perquè no s'ha trobat quòrum en l'oposició. "No vam trobar consens suficient", ha lamentat. "A aquestes alçades seria absurd pensar en els pressupostos de 2019 quan els que hem aprovat ja estan inspirats en el que creiem que s'ha de fer", ha asseverat Francesc Ribera. 

Ribera ha admès que no s'ha compartit amb l'oposició la intenció que aquests comptes siguin també els de 2019. "L'oposició sap que és impossible que l'1 de gener hi hagi uns pressupostos aprovats, avui ha quedat clar", ha assenyalat. "Tampoc hem enganyat a ningú. Avui he explicat això de la participació ciutadana, però nosaltres com que vam veure que no tenia recorregut parlar de 2019, vam parlar dels de 2018 que són els que quedaran prorrogats automàticament", ha dit.

"Si en presentéssim uns per a 2019 seria el mateix, els mateixos números i les mateixes xifres, però hauríem de passar-los per participació popular, cosa que ara mateix és inviable", ha defensat Francesc Ribera. Ribera ha comentat que "el que sí que ens preocupava és que es prorroguessin el de 2017 i fossin aquests amb els que es treballés, a nivell d'actualització", motiu pel qual s'ha treballat per aprovar els comptes de 2018, tot i faltar menys de 40 dies per acabar l'any. 
Arxivat a