Torna la pluja: on i quan caldrà agafar el paraigua?

Un sistema frontal acabarà amb l'estabilitat d'aquests dies i deixarà precipitacions en qualsevol punt del territori

Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:05h

El cel a Manlleu aquest dijous a la tarda. Foto: Carme Molist


La calma d'aquests darrers dos dies patirà un recés aquest divendres. En les properes hores un sistema frontal creuarà Catalunya i deixarà precipitacions en qualsevol punt del territori. La pluja, doncs, tornarà a ser la gran protagonista. A més, el Servei Meteorològic de Catalunya ha difós un avís per vent fort al Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya.

El canvi de temps, que previsiblement arribarà i marxarà el mateix divendres, ja es comença a notar en les darreres hores d'aquest dijous. Han anat augmentant els núvols i el cel acabarà la jornada plenament cobert. De fet, a l'extrem sud del país ja poden caure les primeres gotes aquest vespre i nit. 

Les precipitacions es faran notar a partir de la matinada. Aniran de sud cap a nord i acabaran afectant tot el territori. Les primeres pluges seran de caràcter entre feble i moderat, però aniran agafant intensitat amb el pas de les hores. El moment de més inestabilitat arribarà al migdia i les primeres hores de la tarda. Serà llavors quan, de mica en mica, el front avançarà d'oest a est i s'acumularà a les comarques de Girona, on hi acabarà el dia. Per anar a dormir, aigua a l'est i cel destapat a l'oest.

Pel que fa a la temperatura, no hi haurà massa canvis. La mínima serà una mica més baixa que aquest dimecres i dijous.

Tot seguit, la darrera actualització del Meteocat.