Berga encara ha de decidir on col·loca dues de les quatre àrees d'emergència del porta a porta

Mentre que l'illeta de l'Escola Xarxa va descartar-se per problemes tècnics, la que havia de situar-se al Menfis està ara en dubte per la dificultat d'arribar a un acord amb el propietari del terreny

22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:24h
Contenidors a la zona de l'antiga discoteca Menfis.
Contenidors a la zona de l'antiga discoteca Menfis. | Pilar Màrquez Ambròs
De les quatre àrees d'emergència previstes inicialment pel porta a porta a la ciutat de Berga, a hores d'ara només hi ha clara la ubicació de dues, que s'han habilitat a l'antic parc dels soldats (a prop de la comissaria dels Mossos d'Esquadra) i al polígon de la Valldan. Abans de la implementació del nou sistema ja va descartar-se l'illeta d'emergència de l'Escola Xarxa per inviabilitat tècnica i ara tot fa pensar que tampoc podrà acabar situant-se la que havia d'anar a tocar de l'antiga discoteca Menfis. El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha explicat als mitjans aquest migdia que "s'està intentant parlar amb la persona propietària del terreny", del qual l'ajuntament no en té titularitat, però hi ha hagut dificultats per contactar-hi i establir-hi una comunicació fluïda, motiu que ha endarrerit els tràmits i que ha empès a començar a buscar alternatives.

Una opció que es planteja el consistori a hores d'ara és situar l'illeta d'emergència al pàrquing de la Font del Ros, o bé a la zona dels Quaranta Pilans. Però un dels inconvenients que planteja la Font del Ros, segons ha dit Escútia, és que el pàrquing té limitacions d'entrada per alçada; per tant, no hi podrien acostar-s'hi prou els camions de recollida i vehicles alts. En aquest sentit, el regidor ha posat en consideració que, els últims dies, l'opció dels Quaranta Pilans "ha pres força". Actualment a l'antiga discoteca Menfis no hi ha una àrea tancada però sí que s'hi mantenen els contenidors que es van col·locar d'inici en aquest punt amb el propòsit que s'acabés construint l'illeta en aquell punt. 

En la recollida de bujols, va explicar-se, principalment a ciutadans del sector centre i est de Berga, que també hi hauria un punt d'emergència a l'Escola Xarxa que, a més, es corresponia amb l'àrea de residus pensada per a les cases disseminades de Mas d'en Bosc. Això no va poder ser així. I en aquest cas, l'alternativa que contemplen l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà se situaria més al nord de la ciutat. Eloi Escútia ha explicat que s'està estudiant poder habilitar una d'aquestes àrees a prop d'on ara hi ha el Centre d'Acollida Turística (CAT), que mai no s'ha obert. Això facilitaria que la fessin servir els veïns del barri de Santa Eulàlia i de la Serra de Casampons, així com part del centre i el sector nord.  

El regidor Escútia ha admès que també s'ha estudiat col·locar-la al pàrquing de terra de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, si bé aquesta no sembla una bona opció i el regidor no n'és partidari. 
Arxivat a