Els veïns de Casampons, indignats perquè la càmera de seguretat no està prevista als pressupostos

El regidor de Governació reitera que la qüestió continua en estudi per tal de valorar-ne pros i contres; i que la inclusió o no de la mateixa als comptes no significa que s'hagi descartat

21 de novembre del 2018
Actualitzat el 22 de novembre a les 15:10h
Serra de Casampons, a la ciutat de Berga.
Serra de Casampons, a la ciutat de Berga. | Getty Images
Els veïns de Casampons que van assistir aquest dimarts al vespre a la reunió amb la cap de la Policia Local, Fina Vizuete, i amb membres del cos de Mossos d'Esquadra van sortir-ne indignats després que se'ls comuniqués que de moment "als pressupostos municipals per a l'any que ve no hi ha prevista la instal·lació d'una càmera de videovigilància" que dissuadeixi els robatoris. Ho ha explicat a NacióBerguedà, el president de l'Associació de Veïns, Joan Boixader. Boixader ha recordat que els veïns havien fet la petició a la Junta de Seguretat fa un any i creien que el projecte anava endavant, però anit la cap de Policia Local, Fina Vizuete, "va sorprendre a tots els presents" en explicar-los que l'Ajuntament de Berga no preveu incloure aquesta càmera als comptes municipals. Els veïns voldrien situar la càmera al pont que travessa la C-16. 

Joan Boixader ha assegurat que d'entrada no s'ha fet cap nova petició per augmentar la seguretat a la zona perquè tot just van saber ahir a la nit que no es procediria a instal·lar la càmera de videovigilància. "Suposo que ara des de l'ajuntament ens diran que no hi ha cèntims per fer-ho", ha lamentat Boixader. "Més que preocupats, actualment estem indignats", ha afegit el president de l'associació de veïns. 

Fonts de l'Ajuntament de Berga van explicar a aquest mitjà justament aquest dimarts al migdia que la petició de la càmera s'estava valorant "juntament amb els veïns de la zona i els cossos policials per poder prendre les mesures més adients". Aquest dimecres el regidor de Governació, Francesc Ribera, ha reiterat que aquest plantejament no ha canviat i ha recordat que "la reunió d'anit era estrictament de seguretat" sense presència dels membres de l'equip de govern. Segons el regidor, és una qüestió sobre la qual se n'han d'estudiar els pros i els contres. "És un tema que no ha canviat, que està en estudi", ha incidit Ribera. "Més enllà que la càmera estigui inclosa als pressupostos o no, no és una proposta que valgui 60.000 euros, i hi ha partides genèriques", ha apuntat Ribera.

El regidor ha assenyalat que "encara que fos un projecte més costós, si es decideix tirar endavant, sempre pot fer-se una modificació dels comptes; els pressupostos no defineixen absolutament tot el que es fa i tot el que no es fa, sempre passa que hi figura una cosa que no s'executa i que, en canvi, pot acabar fent-se quelcom que no estava previst". D'entrada la decisió no està presa però continua en estudi.

Francesc Ribera ha afirmat que emplaçaran els veïns a reunir-se amb l'equip de govern per tal d'explicar-los "què hi ha i què no hi ha, què es pot fer i què no". 

Manca d'efectius policials

Els veïns de Casampons continuen mostrant preocupació pels tres robatoris que va haver-hi a principi de mes, una xifra que se suma a l'onada d'intents de robatori que van patir l'any passat abans de festes. Una de les qüestions que inquieta és la falta d'efectius de la Policia Local. "La sergent de la Policia Local ens va explicar que hi ha dies que tenen un sol policia per tota la nit", ha exposat Boixader. "Som conscients d'aquest problema, però si no ens volen instal·lar una sola càmera que augmentaria una mica la seguretat, això ens fa pensar que no ens prenen prou seriosament", ha subratllat Joan Boixader. 

Actualment, a la Serra de Casampons de Berga hi ha unes 180 cases. Es tracta d'una zona residencial molt tranquil·la durant el dia, per la qual cosa resulta temptadora pels lladres de domicilis, que en els últims casos al Berguedà, han actuat de dia i amb rapidesa, robant joies i diners, i deixant objectes més grans difícils de transportar i de vendre, com electrodomèstics, ordinadors i obres d'art. 

Aquest dijous a Berga hi ha prevista una sessió plenària extraordinària per aprovar els pressupostos de l'any 2018, si bé encara no hi ha data pels de l'exercici de 2019. 
Arxivat a