Els Mossos d’Esquadra denuncien dos homes al Berguedà per caçar ocells fringíl·lids amb xarxa japonesa

Els denunciats utilitzaven una cadernera com a reclam

Redacció
21 de novembre del 2018
Actualitzat a les 12:11h

Material sostret per la policia catalana. Foto: Mossos d'Esquadra


Mossos d’Esquadra de la comissaria de Berga van denunciar la setmana passada dos homes, de 32 i 35 anys i veïns de Berga, com a presumptes autors de diverses infraccions administratives de la Llei 2/2008 de protecció d’animals, per no tenir llicència de caça ni l’autorització per caçar a la zona.

El passat 13 de novembre la Unitat de Proximitat i Rural dels Mossos va localitzar a la zona del llac del Sostret de Berga dues persones que estaven caçant ocells fringíl·lids amb una xarxa japonesa, un reproductor de so i una cadernera com a reclam per capturar-los.

Els agents van comprovar que no tenien cap autorització excepcional per la caça d’ocells fringíl·lids amb finalitat científica. Per aquest motiu, els mossos els van denunciar i els hi van comissar el material.

 La caça d’ocells amb xarxa japonesa és un mètode massiu, indiscriminat i no selectiu que està prohibit per normativa. Segons la Llei 2/2008 de protecció d’animals, caçar amb xarxa japonesa, aparell reproductor de so i utilitzar un ocell viu com a reclam són tres infraccions que poden comportar una multa que van dels 400 als 2000 euros cadascuna.