Berga estudia la col·locació d'una càmera de videovigilància a Casampons per evitar robatoris

Els veïns i veïnes tenen prevista aquest dimarts una reunió amb la cap de la Policia Local, Fina Vizuete, i membres del cos de Mossos d'Esquadra

20 de novembre del 2018
Actualitzat a les 19:39h
Imatge de la Serra de Casampons, a la ciutat de Berga.
Imatge de la Serra de Casampons, a la ciutat de Berga. | Getty Images
És una petició que els veïns de la Serra de Casampons van fer fa un any però ara que ara ha tornat a agafar rellevància: una càmera de videovigilància al pont que travessa la C-16 per dissuadir i enxampar els lladres de domicilis que s'aprofiten de la tranquil·litat de la urbanització per actuar. El president de l'associació de veïns, Joan Boixader, ha explicat que hi ha hagut almenys tres robatoris en cases de la serra a principi d'aquest mes de novembre, motiu que ha generat certa preocupació entre les persones que resideixen a la zona. Els Mossos d'Esquadra han comunicat que hi ha una denúncia per robatori que data del 6 de novembre, si bé també han explicat que és possible que encara no s'hagi cursat la denúncia de tots els casos. Pel que fa al robatori que de moment s'està investigant els lladres van endur-se joies i diners i van actuar en ple dia. 

Joan Boixader ha assegurat que es tracta del mateix modus operandi que van patir fa un any quan hi va haver diversos intents de robatori. "També va ser les setmanes abans de Nadal, en aquell moment va haver-hi diversos intents que van durar gairebé un mes, entraven a una casa, intentaven entrar a una altra, sabem que es va veure afectada la Serra de Casampons però també altres punts de Berga com els Pedregals", ha resumit Boixader. "Des d'aquell moment que ens vam començar a moure per buscar possibles solucions", ha afegit. Va ser llavors, que els veïns van trobar-se amb l'Ajuntament de Berga i es va proposar la instal·lació d'una càmera.

Fonts de l'Ajuntament de Berga han confirmat que "sí que s'ha produït la petició, però s'està valorant juntament amb els veïns de la zona i els cossos policials per poder prendre les mesures més adients". Segons el president de l'entitat veïnal, l'ajuntament els ha explicat que la proposta ja ha rebut "el vistiplau" de la junta de seguretat i s'està pendent "d'incloure'n la instal·lació als pressupostos per executar l'obra". Per la seva banda, els veïns i veïnes tenen prevista per aquest vespre una reunió amb la cap de la Policia Local, Fina Vizuete, i membres del cos de Mossos d'Esquadra. 

Joan Boixader ha apuntat que "abans de l'estiu ens van dir que tiraria endavant la instal·lació però ara, que hi ha hagut aquests altres robatoris, hem tornat a reclamar més vigilància i a veure si es pot posar aquesta càmera i dissuadim els robatoris". Boixader ha valorat que Casampons té l'avantatge que "per entrar o sortir gairebé tothom ha de passar pel pont que travessa la C-16, de manera que col·locant una càmera allà, tothom que passi quedarà retratat", però és una zona residencial que "en horari comercial" gairebé no té activitat, fet que pot temptar a aquest tipus de lladres.

El president de l'associació de veïns ha volgut deixar clar que abans de l'any passat no hi havia hagut mai cap problema. "No s'entén gaire", ha afirmat. 

Preocupació veïnal

A la Serra de Casampons hi ha unes 180 cases i arran dels robatoris de l'any passat, la seguretat ha estat un dels temes més tractats. "Costa cohesionar i trobar una idea que sigui assolible, perquè moltes idees comportaven pagar molts diners", ha reflexionat Boixader. Es va arribar a proposar la contractació de seguretat privada però Boixader confia que la instal·lació de la càmera permeti fer d'element dissuasiu. 
Arxivat a